YENİ ÇIKACAK KİTAPLARIMIZ

ÖZEL MENÜ

DERGİLER

Ay Seçiniz
category
662ed3fd64f01
0
0
6401,171,6356,117,28,27,170,98,3,144,26,4,145,113,17,6330,1,110,12
Loading....

TOPLAM ZİYARETÇİLERİMİZ

Our Visitor

2 0 7 6 5 3
Bugün : 2874
Dün : 29208
Bu ay : 687404
Geçen ay : 453014
Toplam : 23466368
IP'niz : 18.220.64.128

SON YORUMLAR

Son Yorumlar

YENİ ÇIKACAK KİTAPLARIMIZ

ÖZEL YAZILAR

YENİ ÇIKAN KİTAPLARIMIZ

ADİL DÜNYA YAYINEVİ

Tel-Faks:

0212 438 40 40

0543 289 81 58

0532 660 12 79

1975 kısmi senato seçimleri yapılmaktadır. MSP Elazığ Adayı, Şahabettin Septioğlu’nun kazanmasına kesin gözüyle bakılmaktadır. Çünkü, hem MSP, Elazığ’dan 73 seçimlerinde 5 milletvekilinden 2.sini almıştır, hem de ayrıca Septioğlu ailesinin 1 milletvekili çıkaracak oy potansiyeli bulunmaktadır. Bu yüzden, Hürriyet Gazetesi bile, sadece Elazığ’da MSP’ye şans tanımaktadır.

İşte bu sırada Erbakan Hoca Elazığ’a gelmiş ve PTT meydanında bir miting yapmıştır…

Ama hemen arkasından Süleyman Demirel Elazığ’a gelmiş ve Hoca’nın oluşturduğu olumlu havayı bulandırmıştır.

Bu durumu haber alan ve Bingöl’de bulunan Hoca; Elazığ’da bir miting daha yapmak ihtiyacı duyarak, telefonla MSP İl Binasını aramaktadır.

O dönemde, MSP İl Başkanı, şimdi AKP Gaziantep Milletvekili olan Nurettin Aktaş’tır.

Senatör adayımız Şahabettin Septioğlu’nda ve bazı teşkilat mensuplarında şu kanaat vardır:

“Biz kesinlikle kazanacağız. Şartlar ve şans bizden yanadır. Elazığ’ın özel bir konumu bulunmaktadır. Erbakan’ın genel konuşmaları ve gereksiz sataşmaları, aleyhimize olmakta, seçmeni kızdırmakta ve seçimi zorlaştırmaktadır. Bu nedenle  yeniden Elazığ’a gelmesi yanlıştır!”

Bu durumu fark eden Hoca: “Madem böyle düşünüyorsunuz… Eh, siz bilirsiniz!.. Öyle ise, bari bir konvoy hazırlayın, buralara gelmişken Diyarbakır’a uğrayıp, orada bir miting  yapalım!..” talimatını vermiş ve yol boyunca bazı selamlama duraklamaları… Ve Maden kazasına yapılan teşkilat ziyareti yüzünden çok vakit geçtiği için, yol üstüne yerleştirilen tahrip kalıplarının boşa patlamasıyla atlatılan Ergani suikastı nedeniyle; geçte olsa Diyarbakır Sur Meydanında bir miting yapılmıştır…

Diyarbakır’da MSP’ye asla kazanma ihtimali verilmiyordu. Ve zaten senatör adayımız Sabahattin Savcı da, sadece hatır için bu görevi aldığını söylüyordu…

Ve  nihayet, 1975 kısmi senato seçimleri yapılmış ve sonuçlar açıklanmıştı…

Yüzde yüz alacağız, zannedilen Elazığ kaybetmiş… Sonuçları dinlemeye bile gerek görmeyen ve “Zaten kazanamayacağız” diye merak bile etmeyen Diyarbakır adayı Sabahattin Savcı, kazanmıştı…

Şimdiii…

“Bizim özel durumlarımız vardır… Beldemizin veya bölgemizin hassas dengeleri bulunmaktadır. Erbakan’ın genel söylemleri ve Milli  Gazete’nin siyaseti, bizi bağlamamaktadır. Hatta aleyhimize olmaktadır. Bu yüzden, Erbakan’ı ve başarılarını değil, kendi adayımızı ve kahramanlıklarını öne çıkarmamız lazımdır.

Milli Görüşü, Erbakan Hoca’yı gündeme taşırsak seçimler aleyhimize sonuçlanacaktır!?..” düşüncesinde, daha doğrusu, “densiz”liğinde bulunanlara, önemle ve özellikle hatırlatılır!..

Ki, tarih tekerrür etmesin…

TARİHİ HATIRLATMA II.

Palu eşrafından Şeyh Tahir Efendi’den şöyle bir olay nakledilmektedir:

Türkiye’nin, barbar Haçlı sürülerinden ve Batılı emperyalist işgalinden, Milli Mücadele sonucu kurtulmaya ve yaralarını sarmaya başladığı bir dönemde…. Bu sefer hain güçlerin ve işbirlikçilerin; ülkemizi, kültür emperyalizmi ve kimlik değişimiyle ele geçirmek hedefiyle kışkırttıkları kargaşa hengamesinde, bu Zat’ın genç ailesini hem de tahrik edici bir biçimde karakola çağırırlar..

Şeyh Tahir Efendi’nin bu olaya tepki koyacağından ve karşı çıkacağından… Ve bu durumu, bazı odakların “yeni bir isyan” havasına sokmalarından ve kendileri gibi kara listeye alınmış kimselerin canını yakmaya ve toplumu sindirip hizaya sokmaya bir bahane yapmalarından korkan bir kısım yakınları, civarın sayılı hacoları ve hatırlı adamları, gidip kendisine yalvarırlar:

“-Aman Efendi… Size ve ailenize reva görülen bu yanlış ve yakışıksız tavırdan dolayı, sakın kızıp karşı koymayasınız… Çünkü size bir zarar gelmesinden korkuyoruz!…

O Zat’ın cevabı; gafil olanları, uykuda bulunanları değil, hatta dünya nimetleriyle sarhoş olup bayılanları bile diriltecek kadar acı ve açıktır… Ama hidayetleri kararan, kalpleri mühürlenip kapanan ve ruhen ölmüş sayılanlara, elbette faydasızdır…

“Ey zavallı ve zararlı dostlarım! Önce, Siz, Benim ve ailemin değil, kendi hayatınızın ve rahatınızın derdindesiniz… Benim yüzümden, sizlere bir sıkıntı erişmesinden endişe etmektesiniz!..

Ama meraklanmayın ve telaşa kapılmayın… Ortalığı karıştıracak ve başınızı ağrıtacak bir tepkim ve tavrım olmayacak…

Çünkü ülkemin ve İslam aleminin, siyasi, imani, ahlaki ve iktisadi yönden işgal ve istila edilmesi… Ve aziz Milletimize bu talihsiz tecavüzlerin ve manevi tahriplerin reva görülmesi… Ve Namus-u Ekmelimiz olan İslam’la bağlarımızın bir bir sökülmesi…

Benim içimde öyle bir yara açmış ve bu acı öylesine benliğimi kuşatmıştır ki, artık ailemi karakola ve  mahkemeye değil, hatta daha kötü yerlere bile götürseler, buna üzülecek ve tepki verecek durumda değilim!?..”

Ve maalesef Siz, insanlığın ve İslam Dünyasının başına gelen  bu felaketlere üzüleceğinize, hala kendi keyfinizin peşindesiniz!..

Bunun gibi…

Milli Görüş, bütün inananların haklı davası ve duasıdır..

Milli Görüş, bütün insanlığın kurtuluş projesi ve mutluluk programıdır…

Milli görüşün kaybetmesi ve yenilmesi, bütün mazlumların ve mağdurların esaret ve felaketi… Siyonist zulüm ve sömürü saltanatının ise mutlak zaferi ve hakimiyeti olacaktır.

Bu nedenle “Erbakan gitti… İnananlar kaybetti… Bari şu beldede, bu şehirde ben başkanlığı yitirmeyeyim” şeklindeki şahsi hevesler ve basit beklentiler peşine düşenler, hemen tevbe etmeli ve bu denli düşüncelerden sıyrılmalıdır.

Bunun yerine:

“Milli Görüş kazansın… Ülkem ve insanlık karlı çıksın… Zulüm ve zillet dönemi kapansın” diye çalışmak… Hem de “bir tek oy için, bin adım atmaya  ve bin zahmete katlanmaya değer” düşüncesiyle çırpınmak lazımdır…

Çünkü:

“Amellerimiz, niyetlerimizle tartılacaktır”

Ve; Hiçbir şey ezeli takdir planını bozamayacaktır.

0 0 votes
Değerlendirmeniz

Makale Paylaşım Sayısı: 

Yorumu Takip Et
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Selman YÜCEL

Selman YÜCEL

YORUMLAR

Son Yorumlar
0
Yorumunuzu okumaktan memnuniyet duyarızx