YENİ ÇIKACAK KİTAPLARIMIZ

ÖZEL MENÜ

DERGİLER

Ay Seçiniz
category
662ce32406a4c
0
0
6401,171,6356,117,28,27,170,98,3,144,26,4,145,113,17,6330,1,110,12
Loading....

TOPLAM ZİYARETÇİLERİMİZ

Our Visitor

2 0 7 6 4 9
Bugün : 15552
Dün : 22282
Bu ay : 644648
Geçen ay : 453014
Toplam : 23423612
IP'niz : 3.15.174.76

SON YORUMLAR

Son Yorumlar

YENİ ÇIKACAK KİTAPLARIMIZ

ÖZEL YAZILAR

YENİ ÇIKAN KİTAPLARIMIZ

ADİL DÜNYA YAYINEVİ

Tel-Faks:

0212 438 40 40

0543 289 81 58

0532 660 12 79

Fetullahcı, İsmailağa tarikatı, Süleymancı, Menzil bağlısı ve Nur cemaati gibi isimlerle anılan dini yapılanmaların tabanını ve taraftarını oluşturan Müslümanların çok büyük kısmının; samimi, istikametli ve gönüllü hizmet ehli olduklarını biliyoruz. Ancak bu tür oluşumların içine sızan ve elebaşı rolü oynayan menfaatçi ve istismarcı bir kesimin, özellikle dış destekli AKP iktidarıyla birlikte oldukça şımardıklarını ve çok kirli ve cin fikirli işlere bulaştıklarını da hayretle görüyor ve iyi niyetli müntesiplerini uyarıyoruz.

“Dinsiz çevreler, imani ve İslami hizmetlerimizi kösteklemek istiyor” diyerek kendi mel’anetlerine mazeret ve meşruiyet uydurmaya çalışan sahtekârlara ve gâvur (ABD, AB, İsrail) uşaklarına karşı dikkatli olmalarını ve Yüce Kur’anımızın açık hükümlerini ölçü almalarını hatırlatıyoruz.

Mahmut Efendi’nin Milli Gazete’ye yaptığı şu açıklamayı da oldukça önemli buluyoruz:

“Son zamanlarda bazı gazete ve dergilerin adımızı ve soyadımızı izinsiz kullanarak rant sağlamaya çalıştıklarını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım.

Bu gazete ve dergilerde yayınlanan haberlerden, yazılanlardan, makalelerden haberimiz olmadığı gibi, iznimiz de yoktur. Ustaosmanoğlu olan soyadımızı kullanarak, hatta akrabalıklar ihdas ederek menfaat temin etmeye çalışanları her şeyden evvel Allah’a havale ediyorum.

Bugüne kadar Allah ve Resulünün buyurduklarını anlatma ve yayma dışında, legal veya illegal hiçbir kuruluşla ve özellikle de siyasetle alakamız olmamıştır. Bizim bazı kuruluşlara icazetimiz varmış gibi yapılan yakıştırmaları da kınıyorum. Bundan böyle bizim iznimiz alınmadan yapmış olduğumuz sohbetlerimizi dergilerinde, gazetelerinde kullananlar hakkında hukuki işlemlere tevessül edeceğimizi ilan eder, efkar-ı umumiyeye sağlık, sıhhat ve afiyetler dilerim.”

Erzincan Başsavcısına baskın yapılıyor!

Cılkı çıkan Ergenekon soruşturması bahanesiyle yapılan operasyonlar kapsamında ve Albay Dursun Çiçek imzalı uyduruk ‘kaos planı’ doğrultusunda “bazı cemaatler hakkında illegal soruşturma başlatmakla” suçlanan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in makamında ve evinde arama yapılmıştı.

İsmailağa cemaati ve Fethullan Gülen hakkında yürütülen soruşturma sonrasında Cihaner hakkında 26 yıl hapis istemiyle Tunceli Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılmış ve tutuklanmıştı.

Erzincan’da tanklar yürüyor!

Öte yandan ifade vermeye gelmeyen 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, Ergenekon soruşturması kapsamında ‘şüpheli’ sıfatıyla ikinci kez adliyeye çağrılmış ve Savcı Osman Şanal, Org. Berk’e, ‘günü açık’ olmak üzere 26 Şubat’a kadar süre tanınmıştı. Berk, bu zaman zarfında mazeret beyan etmeden gelmezse polis zoruyla sorguya getirilecek. Berk’in ifadeye çağrılmasının ardından, 16 Şubat’ta 20 araçlık bir askeri konvoyun Erzincan kent merkezinden geçmesi vatandaşlar tarafından tuhaf karşılanmıştı.

HSYK’dan çok kritik karar çıkıyor.

Bu gelişmeler üzerine HSYK, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı için tutuklama talep eden Özel Yetkili Savcı Osman Şanal’ın yetkisi kaldırılmış ve suç duyurusunda bulunma kararı alınmıştı.

HSYK, Erzurum özel yetkili Başsavcıvekili Tarık Gür, Cumhuriyet savcıları Rasim Karakullukçu, Mehmet Yazıcı ve Osman Şanal’ın, CMK’nın 250. maddesi kapsamındaki yetkilerinin kaldırılmasına ve Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş, Gür, Karakullukçu, Yazıcı ve Şanal ile diğer ilgililer hakkında yasal gereğinin yapılması için suç duyurusunda bulunulması kararı ortalığı karıştırmıştı.

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in gözaltına alınması üzerine olağanüstü toplanan HSYK’dan, yaklaşık 4 saat süren toplantının ardından, alınan kararlara ilişkin yazılı bir açıklama yapılmıştı.

Toplantıya, Adalet Bakanlığı Müsteşarı ve HSYK üyesi Ahmet Kahraman da katılmış, ancak Kahraman, toplantıdan, yazılı açıklama yapılmadan önce ayrılmıştı.

HSYK açıklamasında, Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığında yapılan uygulamaların, HSYK’nın gündemine oy birliğiyle alınarak, incelenmesine karar verildiği anımsatıldı.

Ceza Muhakemesi Kanunu’nun (CMK) 250/3. maddesindeki amir hükmün ihlal edilerek, görev ve yetki aşımında bulunulduğunu belirten HSYK, Erzurum Özel yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekili Tarık Gür, Cumhuriyet savcıları Rasim Karakullukçu, Mehmet Yazıcı ve Osman Şanal’ın, CMK 250. maddesi kapsamındaki yetkilerinin kaldırılması kararına varmıştı.

HSYK, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş, Başsavcıvekili Tarık Gür, Cumhuriyet savcıları Karakullukçu, Yazıcı ve Şanal ile diğer ilgililer hakkında yasal gereğinin yapılması için suç duyurusunda bulunulmasını da kararlaştırdı.

HSYK, kararı oy çokluğuyla almıştı.

Erzincan Başsavcısı kimleri korkutuyor?

Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir başsavcı gözaltına alınmaktaydı.

İlk kez görevdeki bir ordu komutanı (3. Ordu Komutanı Saldıray Berk) şüpheli sıfatını kazanmıştı.

Erzincan Başsavcısı, tarikatlar (Fetullah Gülen, Menzil, Süleymancı ve İsmailağa) hakkında soruşturma başlatmıştı.

Bunun üzerine Erzurum Özel Yetkili Savcısı Osman Şanal, Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner’in adliyedeki makam odasında ve evinde arama yaptırmış ve tutuklatmıştı.

Erzurum Savcısı önce soruşturmaya katılan jandarma ve MİT görevlilerini tutukladı. Üçüncü Ordu Komutanı Orgeneral Berk’i şüpheli sıfatıyla ifadeye çağırdı. Sonunda da “Senin silahlı terör örgütü Ergenekon üyesi olduğundan şüphe ediyorum” diyerek Erzincan Başsavcısını gözaltına aldırdı.

Peki perdenin arkasında neler vardı?

Erzinca Başsavcısı Cihaner “cemaatler soruşturması” sırasında pek çok dinleme kararı almış ve uygulamıştı.

İddialara göre AKP’den çok sayıda bakan, milletvekili, belediye başkanı, partiyle ilişkili işadamı ve bürokrat dinlemelere takılmıştı. Yine iddialara göre dinleme kayıtlarında tarikat faaliyetleri, rüşvet pazarlıkları, ihale yolsuzlukları, bazı kamu görevlilerin tehditle susturulması gibi pek çok olaya rastlanmıştı.

Cihaner, İsmailağa cemaat lideri Mahmut Ustaosmanoğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da aralarında bulunduğu 235 kişiyi kapsayan uzun bir şüpheliler listesi hazırlamıştı. Teyitli bilgilere göre; şüpheliler arasında eski Orman Bakanı Osman Pepe’den Yeni Şafak gazetesinin sahibi Ahmet Albayrak’a kadar pek çok isim vardı. Listede bilgisine ulaştığımız ama henüz teyit edemediğimiz daha pek çok ünlü AKP’li bulunmaktaydı.

Ancak şu sorular hala yanıtlarını aramaktaydı:

– Tutuklanan savcı Cihaner’e bizzat telefon edip “Soruşturmayı bırak” diyen AKP’li bakan kim olmaktaydı?

– Başbakan, Cihaner’le ilgili süreçten ne kadar haberdardı?

– Gözaltı kararı, delillerin karartılması ve kişinin kaçma ihtimali üzerine alınmıştı. Acaba Cihaner de bu yüzden mi tutuklanmıştı? Yoksa Erzurum Savcısı Cihaner aleyhine yeterli delil bulamadığı için mi bu baskını yaptırmıştı?

– Cihaner’in elde ettiği kanıtlar AKP’den kimleri korkutup uykularını kaçırmıştı?

– Erzurum Savcısı “Cihaner’in elinde başka neler var?” diyerek mi arama yaptırmış ve gözaltı kararı aldırmıştı?

Her şeyi ‘cemaatçi’ kocasından dayak yiyen kadın başlatıyor!

Türkiye’de ilk kez bir Başsavcı’nın makamının arandığı ve gözaltına alındığı Erzincan’daki olayların başlangıcı 2007’ye dayanmaktaydı. İşte Erzincan’da 3 yıldır yaşananlar:

2 TEMMUZ 2007: Cihaner, Erzincan Başsavcılığı’na atandı.

2 KASIM 2007: Jandarma’ya eşinden aşırı şiddet gören bir kadın başvuru yapmıştı. Kadın savcılık ifadesinde gördüğü vahşet ve şiddetin yanı sıra, kocasının İsmailağa cemaatinin önde gelenlerinden olduğunu ve bu cemaatin sinsi faaliyetlerini anlatmıştı. Cihaner bunun üzerine düğmeye basmıştı.

– Soruşturmada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Yenişafak gazetesi sahibi Ahmet Albayrak, kamuoyunda Cüppeli Ahmet Hoca gibi isimlerin yer aldığı 235 şüpheli vardı. Erzincan’da baskınlar yapıldı 29 kişi gözaltına alındı ve 9 kişi tutuklandı.

Erzurum özel yetkili savcısı: Tarikat ve cemaatle ilgili “Örgüt silahlıdır, bu nedenle görev benim sahamdadır”! diyor!

2 MART 2009: Soruşturma 16 ile yayılacağı sırada Erzurum Özel Yetkili Ağır Ceza Savcısı Osman Şanal’ın hemen devreye sokulması kafa karıştırıcıydı. Şanal, bir ihbara dayanarak grubun “silahlı örgüt” olduğunu iddiasını ortaya atmış ve “soruşturma yetkisinin kendisinde olduğunu belirterek dosyayı istemişti. Ama Cihaner dosyayı göndermedi.

5 MAYIS 2009: Şanal, Valiliğe bir yazı göndererek, Cihaner’in görevini sonlandırdığını bildirdi.

26 MAYIS 2009: Cihaner ise Valiliğe yazdığı cevabi yazıda, Şanal’ın bu yönde bir yetkisinin olmadığını söyledi. Cihaner, Şanal’ı HSYK’ya ve Bakanlığa şikayet etti.

Ancak, Cihaner, gelen baskılar üzerine dosyayı Erzurum’a gönderdi. Ama bu kez başka bir cemaatle ilgili ikinci bir soruşturma başlattı. Erzurum bu dosyayı da istedi.

12 HAZİRAN 2009: Taraf gazetesi ’İrticayla Mücadele Eylem Planı’ adlı ve Albay Dursun Çiçek imzalı belgeyi yayımladı. ”AKP ve Gülen’i Bitirme Planı“ olarak yorumlanan planın Erzincan’da uygulamaya konulduğu iddiaları gündeme gelince gözler Erzincan’a çevrildi.

Cihaner’e 26 yıl hapis istemi

18 HAZİRAN 2009: Adalet Bakanlığı, Cihaner hakkında soruşturma açtı. Bakanlık, 18 Haziran’da tamamladığı soruşturma raporunda, şikayetçilere dayanarak Cihaner’i 15 ayrı eylem nedeniyle suçladı. Cihaner hakkında 26 yıla kadar hapis cezası istenen rapor üzerine hazırlanan iddianamede, şikayetçilerin isimleri ”Duyarlı ve mağdur bir vatandaş“, ”İkram Çamur“, ”Hakan Vural“ olarak açıklandı. Cihaner’in ”İsmailağa soruşturmasını yetkililerden gizlemek“, ”sahte evrak“, ”kameriye yaptırarak imar kirliliğine neden olmak“suçlarını işlediği belirtildi.

JİTEM’in üstüne giderken “cesurdu”, Din simsarlarını deşifre edince “Ergenekoncu” sayılıyor!

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, makam odası ve lojmanında yapılan aramadan sonra gözaltına alınıp Erzurum’a nakledilmiş ve sorgusunun ardından tutuklanıp, Erzurum H Tipi Cezaevi’ne tıkılmıştı.

İşte” Cesur diye diye övdükleri savcıyı şimdi Ergenekon üyesi olmakla suçlayanların saçmalığı!

“Önümde bir kitap duruyor. Adı: JİTEM-Türkiye’nin Faili Meçhul Tarihi. Yazarı, Ecevit Kılıç. Aynı zamanda eski Sabah ve Taraf Gazetesi yazarı da olan Ecevit Kılıç her yazısında darbeden söz ediyor.

Bu kitabın 210’uncu sayfasında bir bölüm başlığı var. Aynen şöyle: JİTEM’i keşfeden cesur savcı!

Ecevit Kılıç’ın “cesur savcı” olarak nitelediği kişi İlhan Cihaner. 1998 yılında İdil Cumhuriyet Savcısı olan Cihaner, bu tarihten 9 yıl önce işlenen üçlü bir cinayetin dosyasını yeniden açıyor.

Ancak savcı Cihaner’in bundan 12 yıl önce başlattığı soruşturma hiçbir ilerleme kaydetmeden bugüne kadar geliyor.

Şimdi bütün bunları neden yazıyoruz. Dikkatli okurlar sanıyorum “Cesur Savcı İlhan Cihaner” adını ilk okuduklarında anlamışlardır. Çünkü Taraf yazarının “cesur” olarak nitelediği savcı Cihaner şu anda Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı iken cemaat ve tarikatların kirli ilişkilerini deşifre ettiği için tutuklanmıştır.

Cihaner bir süredir hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle gözaltına alınmış evi ve makam odası didik didik aranmıştır. Kendisine yöneltilen suçlama ise “Ergenekon Terör Örgütü üyesi” olmaktır.

Yani Ergenekon’a temel teşkil ettiği ileri sürülen JİTEM’in üzerine ilk giden savcı Cihaner bugün Ergenekon sanığıdır.

Cihaner düne kadar “cesur ve kahraman”dı. Oysa aynı savcı istismarcı dini cemaat ve tarikatların üzerine aynı cesaretle yürüyünce “Ergenekoncu” yapılmıştı.

1 Mart tezkeresi ve Saldıray Paşa’nın Karakteri dikkat çekiyor!

Denizci paşalar adliyede ifade veriyor… 3’ncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk,  savcılığa üstü kapalı tehditlerle çağrılıyordu…

Bu arada Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ çıkıyor, genç subaylara her ne demekse “şövalye ruhu” çağrısı yapıyor. Milletin “Peygamber Ocağı” olarak bildiği yerde haçlı simgesi olan şövalye ruhu ne anlama geliyordu?!

Hatırlayalım, AKP’nin ilk iktidar günlerinde Rauf Denktaş’ın hasta yatağında başına neler geliyor, Kıbrıs’ta canı pahasına geri adım atmayan Denktaş’ın sayesinde AKP iktidarı AB’nin taleplerini yerine getiremiyordu.

Vahşi batı işin peşini bırakmıyordu. Başbakan Abdullah Gül ve AKP’ye Kıbrıs için “Brüksel modeli” de “Brüksel modeli” diye dayatıyordu. Tayyip Erdoğan yollara düşüyor, Yunanistan ve Kıbrıs Rum kesimi “Brüksel modeli”ni pek seviyor. Rauf Denktaş hasta yatağından kalkıp TSK’ya koşuyor, Erdoğan’ın sinirleri bozuluyor neredeyse Denktaş’ın Anavatanına girmesini bile yasaklıyordu.

İşte o günlerde, “güçlü merkez-gevşek federasyon manasına gelen Brüksel modelini” hayata geçirebilmek için Başbakan Abdullah Gül ince ve gizli bir manevra yapıyor. Brüksel Üniversitesi AİHS Kürsüsü Başkanı  Prof Dr.Ruşen Ergeç’i gizlice Ankara’ya getirtiyordu. AB ile çok sıkı fıkı ilişkileri olan bu zat’a  “Brüksel modeli için Devletin tepesini ikna “ misyonu yükleniyordu.

Abdullah Gül’ün kontrolünde Ergeç, birkaç kez Çankaya Köşküne çıkıyor, ama sonuç alamıyordu. Ergeç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök’e gidiyor. Orada Genelkurmay Başkanı’nın samimi bir ilgisi ile karşılanıyor ama yine amacına ulaşamıyordu. Çünkü “Brüksel Modeli’ne” TSK içinde büyük tepki ve direnç vardı. Saldıray Berk ve onun gibi birçok parlak subay AKP’nin Okyanus ötesi projeleri karşısında taş duvar olmuştu.

Abdullah Gül ve AKP iktidarı duvara çarptığını görünce “ Brüksel Modelini” ertelemeye mecbur kalıyordu. Zira daha sıcak bir gündem maddesi ile karşı karşıyaydılar. Acilen 1 Mart tezkeresi görüşmelerine ve alt yapısının hazırlıklarına başlanıyordu. ABD’liler Türkiye’ye otel mantığıyla yaklaşıyor, “parasını veririz, istediğimiz kadar kalırız” mantığı ile sürekli tavizler dayatıyordu. Abdullah Gül ve ekibi eğilip büküldükçe TSK direniyor, askerinin atlet ve don parasını bile Türkiye’ye yüklemeye çalışan Conilere kurmay subaylarımız kan kusturuyordu.

ABD’liler çıkmasını istedikleri 1 Mart tezkeresinden çok onun altında yapılacak protokol ve anlaşmalarla daha çok ilgileniyordu. TSK ise, yapılan toplantılara öyle bir hazırlıklı geliyorlardı ki ABD’li yetkililer çoğu kez masadan kalkıyorlar ve hükümete şikâyete koşuyorlardı. Bu yüzden kaç kez o zamanın ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell’ın telefonla Gül’ü aradığını ve çok ağır sözler kullandığını yakinen biliyorum. Ama dediğim gibi tüm baskılara rağmen TSK Irak harekâtı için ABD’ye istediklerini vermiyordu.

Sonrası da malumunuz. Siyonist ABD Çuval operasyonlarına başvuruyordu.

Şimdi Ergenekon davası ile ilişkilendirilmeye ve bunun için de sık sık ifadeye çağrılan Saldıray Berk Paşa ile ilgili birkaç cümle yazalım. 3’ncü ordu Komutanı Orgeneral Berk, gerçekten TSK içindeki çok parlak subaylardan biri. Hem yurt içinde hem yurt dışında oldukça parlak bir sicili var. Kendisini çok yakından tanıyan bir silah arkadaşı anlatıyor:

“Saldıray Paşa tam bir askerdir. Emir komuta zinciri ve hiyerarşiyi bozacak hiçbir harekette bulunmaz ve bulunulmasına da izin vermez. Kendisinin yaptığı her işte Genelkurmay Başkanlığını mutlaka haberi olur. Kanun adamıdır. Bugüne kadarki askeri sicili ve duruşunda tek bir kara nokta bulamazsınız.”

Gelişmeleri yakından takip eden uzmanlar bölgenin Alevi-Sunni yapısına dikkat çekerken,” olası İran harekâtını da göz ardı etmeyin uyarısında“ bulunuyordu.

Yakın geçmişte olup bitenleri hatırladıktan sonra Saldıray Paşanın başına gelenlere bir de bu açıdan bakmak gerekiyordu.” Diyen ve Başbakan iken Abdullah Gül’ün basın müşavirliğini yürüten Ahmet TAKAN’ın bu itirafları çok şey anlatıyordu.

Erzincan Başsavcısı’nın başına örülen çorapların perde arkası:

İstismarcı cemaat ve tarikat operasyonunu AKP niçin durdurmaya çalışıyor?

Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner, 23 Şubat 2009 günü İsmailağa cemaatine yönelik bir operasyon başlattı. Erzincan merkez, ilçe ve beldelerini kapsayan operasyonda, jandarma tarafından 10’u kadın 29 kişi gözaltına alındı. Bu zanlılardan 20’si serbest bırakılırken, 9’u tutuklanarak Erzincan Cezaevi’ne yollandı.

Ankara’yı toz duman eden, Ergenekon’a misilleme olarak görülen bu operasyonu durdurmak için hangi AKP Milletvekilleri devreye girip talimat yağdırdı? AKP’ye yakın bir işadamı operasyonu durdurması için kimlerle görüşüp anlaştı? AKP’ye yakınlığıyla bilinen ve bir davadan örgüt lideri olarak aranan medya patronu, Başsavcı Cihaner hakkında nasıl haberler yaptırdı? Tüm bu sorular, Erzincan Sulh Ceza Mahkemesi’nin kararıyla telefonları dinlenen şüphelilerin aralarında yaptıkları konulmalarla aydınlığa kavuşmaktaydı.

İşte, AKP’nin cemaati kurtarmak için Başsavcı’yı nasıl durdurduğunu kanıtlayan belgeler kanımızı dondurmaktaydı.

Cemaat yöneticisi AKP’li vekili arıyor

Tarih 23 Şubat 2009. Başsavcı İlhan Cihaner, cemaat hakkında yürüttüğü hazırlığı tamamlamıştı. O gün, elde edilen deliller doğrultusunda baskınlar yapılmaktaydı.

Evi basılan bir cemaat yöneticisi, kapıyı açmadan önce AKP Erzincan Milletvekili Sabahattin Karakelle’yi arayarak jandarmanın polisle birlikte kapıya geldiğini anlatmıştı. Hemen, iki dakika sonra bu kez AKP Milletvekili Karakelle cemaat yöneticisini aramıştı. AKP’li Karakelle cemaat yöneticisini arayıp şöyle diyor:   “Şimdi şey ile görüştüm, sizi o mazeret şeyine sokacaklar Hocam!”

“Ankara toz duman” “Şüphelileri bırak!” diye yargıya talimat veriliyor!

Zanlıların gözaltında olduğu sırada. Başsavcı Cihaner’in telefonu çalmıştı. Arayan,  Devlet Bakanı Cemil Çiçek olmaktaydı. Çiçek, bu operasyonun genel seçimler öncesi kendilerini siyaseten zor durumda bırakacağını anlatıp ve gözaltındaki* şüphelilerin bırakılmasını hatırlatmıştı. Cihaner, HSYK’ya verdiği savunmada “Devlet Bakanı Çiçek’e yasal gereği yapacağımı söyleyerek telefonu kapattım” diyordu.

Cemil Çiçek’in ardından Ceza İşleri Genel Müdür Yardımcısı Çetin Şen, Cihaner’i arıyordu. Çetin Şen böyle soruşturmaların insanın başını derde sokacağım söyleyerek “Ankara’da ortalık toz dun oldu” diyordu. Çetin Şen bu operasyonun Ergenekon soruşturmasına misilleme olarak algılanacağını da Cihaner’e söylemeyi ihmal etmiyordu.

Devlet Bakanı Sadullah Ergin bu olaylar üzere kuyruğu tutuşan kahraman tilki edasıyla şu açıklamaları yapmıştı:

  • Gelişmeler karşısında sessiz kalamazdık.
  • HSYK görev ve yetkilerini aşmıştır. Bu bir yetki gaspıdır.
  • Yargıtay kurulunun Danıştay başkanının HSYK’nu destekleyen açıklaması hukuka açıkça müdahale anlamındadır.
  • Bütün bunlar yargı bağımsızlığına darbeden farksızdır, diğer bütün yargıçlara bir gözdağıdır.
  • HSYK bu kararıyla yargı sistemini büyük bir kaosa sokmuş bulunmaktadır.
  • HSYK görevden aldığı savcıların suçlarını kamuoyuna açıklamalıdır.
  • Yargıtay Başsavcılığının Habur mahkemelerinin soruşturulmasını istemesi de yargı yetkisini aşmakta ve ülkeyi karıştırmaktadır.
  • Bu girişimler Avrupa Birliği kurallarına ve tavsiye kararlarına da aykırıdır.

Adalet Bakanlığı olarak bu yöndeki uyarılarımızı sürdürme kararı alınmıştır”

Bu “dik durma ve cesur davranma” numarası, AKP’nin bir erken seçim hesabı olarak okunmalıdır ve “önce komutanlar şimdi yargıçlar bizi mağdur ediyor” diye oy devşirme hazırlığıdır.

Oysa 8 yıldır HSYK benzeri sıkıntıları aşma yönünde hiçbir çabaları olmamıştır.

Bu açıklamalar üzerine olağanüstü toplanan HSYK’nın başkan vekili Kadir Özbek’in Bakana yönelik yanıt niteliğindeki çarpıcı açıklamaları şöyleydi:

“Sn. Bakan bu kurulun aynı zamanda Başkanıdır ve o sorumluluk bilinciyle konuşmalıdır. Kurulmuş bir zemberek gibi çıkışlarını esefle karşılamaktayız.  Bizi, yapılan şikayet duyurularını ve başvuruları sadece Adalet Bakanına ileten bir büro görmesi yanlıştır, çarpık bir anlayıştır. Bizi olaylara siyasi yaklaşmakla suçlayanlar kendi ayıplarını örtme çabasındadır. Cumhurbaşkanının bütün olumsuz gelişmeler karşısında yetki ve sorumluluklarının gereğini yapması lazımdır.”

Şamil Tayyar: “Hükümet kelle verdi!” diye ağlıyor!

AKP yalakası Şamil Tayyar televizyonda “Adalet Bakanlığı Müsteşarı HSYK toplantısına katılarak kelle verdi” diye sızlanıyordu.

Şamil Tayyar, Adalet Bakanlığı Müsteşarı’nın toplantıya katılarak karar alınmasını sağladığını, oysa Müsteşarın HSYK toplantısına katılmaması halinde bu kararın hukuken alınamayacağını, konunun gündeme bile taşınmayacağını belirtip: “Kelle verildi” diye hükümeti suçlamıştı.

Bilindiği gibi HSYK toplantısına Adalet Bakanı katılmadığı zaman Adalet Bakanlığı Müsteşarı başkanlık yapmaktaydı. Müsteşar da katılmazsa HSYK karar alamayacaktı.

Şemdinli savcısı Ferhat Sarıkaya’nın görevden alınması olayında da aynısı yaşanmıştı. Dönemin Adalet Bakanı Cemil Çiçek, HSYK toplantısına katılmamış ama Müsteşarı’nı yollamıştı. Ve o HSYK toplantısında Ferhat Sarıkaya’nın hayatı karartılmış, görevden alınmış, meslekten çıkarılmış, avukatlık yetkisi bile elinden alınmıştı.

Amerika’da Pentagon’un uzantılarından biri olarak tanınan bir düşünce üretim kuruluşunda 2007 Haziran’ında, Türk ordusunu temsilen generallerin de katıldığı bir toplantıda tartışılan ülkemizle ilgili bir senaryo epeyce gürültü koparmıştı. Türkiye üzerine böyle “karanlık felaket senaryoları” üretilmesi hem siyasette hem de medyada ciddi bir tepkiyle karşılanmıştı. Tayyip Erdoğan senaryoyu “deli saçması” olarak nitelerken, TBMM Başkanı Bülent Arınç, Genelkurmay’dan açıklama beklediklerini vurgulamıştı.

ABD yönetimiyle çok yönlü ilişkileri olan o zamanki Milliyet’in Washington muhabiri Yasemin Çongar üzerinden medyaya sızdırılan senaryonun ana hatları şunlardı:

* Bir intihar saldırganı, patlayıcı yüklü kamyonetiyle Beyoğlu’nda karakol binasına çarpıyor… Saldırıda en az 50 kişi hayatını kaybediyor, 200 kişi ağır yaralanıyordu. Hiçbir örgüt sorumluluk üstlenmese de eylemi PKK’nın yaptığı söylentisi birkaç saat içinde yayılıyordu.

* İçişleri Bakanlığı yetkilileri, saldırganın Güney Kürdistan’daki PKK kampında eğitim gördüğünü açıklıyordu. Genelkurmay bu tespite katılarak Irak sınırı iyi korunmadıkça ve örgütün emir-komuta yapısı dağıtılmadıkça, PKK’nın büyük şehirlerdeki eylemlerini sürdüreceğini açıklayarak, derhal sınır ötesi harekât yapılmasını istiyordu. ABD Dışişleri, Türkiye’ye itidal çağrısı yapıyordu.

* Ankara’da, Anayasa Mahkemesi önündeki intihar saldırısında, (eski) Mahkeme Başkanı Tülay Tuğcu ağır yaralanıyor ve kaldırıldığı hastanede ölüyordu. Kullanılan patlayıcıların Beyoğlu eylemindekiyle aynı olduğu anlaşılıyordu.

* Eylemleri PKK’nın yaptığı, İçişleri ve Genelkurmay tarafından açıklanıyor. Milyonlarca kişi, Ankara, İstanbul, İzmir ve Samsun’da, orduyu PKK’ya öldürücü darbe vurmaya çağıran mitingler düzenliyordu.

* Hükümet, TBMM’den sınır ötesi operasyon için yetki kararı çıkarttırıyordu.

* 50 bin Türk askeri Irak sınırını geçiyor. ABD Dışişleri ve Irak, bu harekâtı kınıyor, daha sonra Beyaz Saray, Türkiye’nin kendisini savunma hakkından söz eden bir açıklama yapıyordu.

* Mesud Barzani, Türk işgalini kınıyor ve peşmergenin Kürdistan’ı savunacağını bildiriyordu.

Sonra bu planın tıpkı benzeri “Balyoz Darbesi” adıyla ve tam üç yıl sonra, TSK’ya yükleniyordu. O gün Amerika’ya tısı çıkmayanlar, nedense Hudson planının kopyası bahanesiyle TSK’ya saldırıyor ve kahraman kesiliyordu!

Ey Fehmi, (siyonistlerin ve işbirlikçilerin çıkarlarını) Koru !

“Kaçış yok: Değişecekmişiz!?” Fehmi Koru böyle buyuruyor.

“Son 200 yıllık tarihinin önemli bir bölümü ‘asker eliyle değişim’ diye özetlenebilecek altüst oluşlarla geçmiş bir ülkede, bugünün askerlerinin dünyadaki değişime kendilerini kapatmaları nasıl mümkün oluyor?”

Birkaç yıldır zihnimde taşıdığım bu soruya cevap, önceki gün emeklilik hayatını İzmir’de sürdüren Org. Hilmi Özkök’ten geldi. Radikal’den Murat Yetkin’e şunları söyledi eski Genelkurmay Başkanı: “Her şey değişirken TSK da değişecek. Bu yönde çalışmalar zaten yapılır. Değişmezseniz, gelişmelerin dışında kalırsınız. Bunun karşısında duramazsınız. Bu işlerden korkmamak lâzım… Dünya sahnesinde (yani siyonist Yahudilerin hâkimiyetindeki küresel sömürü düzeninde. M.Ç.) yer almak istediğiniz noktaya ulaşmalısınız. Neyi özlüyorsak, kendimizi nereye lâyık görüyorsak, oraya ulaşmaya çalışmalıyız.”

Biraz abartarak şunu söyleyebiliriz: Ya olacağız, ya öleceğiz!..

Coğrafyamızı ‘güvenli ve istikrarlı’ hale getirmek de bizim görevimiz… Hükümetin ‘komşularla sıfır sorun’ politikası bunu amaçlıyor; Afganistan ile Pakistan, Bosna-Hersek ile Sırbistan gibi nispeten bize uzak coğrafyalarda bile ‘barışı amaçlayan’ misyonlar üstlenmenin anlamı bu: İhtilâfsız bölge dönüşümünü sağlamak… (yani BOP planına taşeronlukla Büyük İsrail hedefine hizmetkarlık yapmak.. M.Ç.)

Bunları yapmaya kalkışan bir ülkenin kendi iç düzeni istikrara ve huzura kapalı olabilir mi? Herkesle sorunlu, yüzyıllarca birlikte yaşadığı azınlıklarının dertlerine kulak tıkamış, (Kürtlere ve diğerlerine bağımsızlık tanınmamış!. M.Ç.) terör üreten bir zemini koruma çaresizliğini politika sanan, halkının büyük çoğunluğunun paylaştığı ortak değerlere sırtını dönmüş bir ülke olmaya devam edemez Türkiye…

Olursa, korktuğu ne varsa hepsi başına gelebilir…

Kaçış yok; herkes ve her şey değişecek.” Diyerek TSK’nın da direncini kırmaya ve korkutmaya çalışıyordu.

Türkiye’de İç savaş isteniyor!

The New York Times’ın küreselleşme sarhoşu liberal yazarı Thomas L. Friedman; yazısında, Batı’yı “İslam Tehdidi”nden kurtarmak için çarpıcı bir öneri getiriyor ve: “Müslümanları kendi içinde çatıştırın!” Diyordu.

“Amerika’nın, İsrail’in, İngiltere’nin, söz konusu tehdidi 21. yüzyılın en önemli güvenlik sorunu olarak benimseyen ülkelerin yıllardır sürdürdüğü masraflı savaşları kazanmasının zor olduğu” gerçeğinden hareket eden Friedman, İslam dünyasındaki “aşırı” unsurların bu savaşlarla yok edilemeyeceğini bu yüzden Amerikan iç savaşına benzer bir iç savaşın da Müslüman ülkelerde yaşanması gerektiğini söylüyordu.

Batı’yı bu hayali tehditten kurtarmak için yine biz öleceğiz. Para harcamayacaklar, riske atılmayacaklar, birileri onlar adına onların düşmanıyla savaşıp ölecek, onlar da refah ve huzur içinde yaşayacaklar.

Yıllardır ABD yönetimi bu topraklarda hangi stratejiyi uyguluyor? Türkiye dahil, “Büyük Ortadoğu” olarak tanımladıkları kuşakta yer alan her ülkede iç savaşları, mezhep savaşlarını, etnik çatışmaları, ayrışmaları kışkırtmadı mı? Çatışmaları bizzat kendileri çıkarmadı mı? Hudson da Camileri, türbeleri bombalayarak, dini-siyasi liderleri öldürüp kaos yaratma planları yapılmadı mı? Soğuk savaş’tan hemen sonra, “İslam’ın kanlı sınırları”ndan söz eden, daha sonra “İslam kendi içinde çatışacak” tezini geliştiren siyonist Hanry Kissinger ekolünün temsilcileri, yirmi yıldır aynı stratejiyi uygulamadılar mı? 2002 yılında “Müslüman’ın Müslüman’la yüzleşmesi”, “İslam içi savaş”, “Şii-Sünni ayrışması”, “Vehhabiliğe karşı Ezher” gibi başlıklarla bu iç çatışmayı bizzat ABD yönetimi devreye sokmadı mı?

2004 yılında, 100 milyon dolar verilerek RAND Corporation’a hazırlattırılan “Sivil Demokratik İslam: Ortaklar, kaynaklar ve stratejiler” başlıkla 88 sayfalık çalışma hala uygulanmıyor muydu? Açıkça iç savaş senaryosu olan çalışmadaki; “Anti-emperyalist ve sosyalist düşüncelerinden dolayı laiklere güvenilmez. Fundamentalistlere ve geleneksel Müslümanlara da güvenilmez. Fundamentalist ve gelenekseller arasında oluşabilecek bir yakınlık kesinlikle engellenmeli. Hatta birbirleriyle savaşmaları teşvik edilmeli. ABD ve Avrupa için güven telkin edilenler sadece, kitleleri yönlendirmede Kur’an’ı sınırlandıran ılımlı İslamcı modernist Müslümanlardır. Bu grup desteklenmelidir. Fundamentalistler zayıflatılmalı ve yok edilmelidir” ifadeleri ne anlama geliyordu?

Sadece “aşırı uçlar” oluşturup biribirine kışkırtmayla sınırlı değildi, ayrıştırma senaryoları. ABD’nin İsrail gibi en yakın müttefiklerinden Türkiye üzerinde de bir ayrıştırma senaryosu uygulandığı biliniyordu. Bir örnek verelim:

İsrail’in Lübnan’a yönelip her köşesini bombalamasına, yüzlerce sivili acımasızca imhasına en şiddetli tepkiyi Türkiye halkı göstermişti. İsrail Lübnan’ı bombalarken PKK saldırıları birden tırmanışa geçmişti. Bitlis ve Siirt’teki saldırılar ile İsrail’in bombardımanı aynı anda gerçekleşti. Ama Türkiye’nin ve AKP’nin sesini kestiler! Herkes sustu. Neden? Kim, nasıl susturdu? PKK saldırılarıyla Lübnan saldırıları arasında bir bağlantı var mıydı? İsrail’in K. Irak yönetimi üzerindeki etkisini, İsrail istihbaratının bölgedeki faaliyetlerini birlikte düşünelim. Sonuçları itibariyle vardı. O zaman, “İsrail Türkiye’yi de vurdu” diye yazmıştık burada. PKK ya da İsrail’in Barzani için eğittiği birlikler ve kurduğu istihbarat teşkilatı İsrail’i kurtardı o günlerde! Bu gerçeği yaşadık, ve unutmayalım.

 

 

 

0 0 votes
Değerlendirmeniz

Makale Paylaşım Sayısı: 

Yorumu Takip Et
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Ramazan YÜCEL

Ramazan YÜCEL

YORUMLAR

Son Yorumlar
0
Yorumunuzu okumaktan memnuniyet duyarızx