YENİ ÇIKACAK KİTAPLARIMIZ

ÖZEL MENÜ

DERGİLER

Ay Seçiniz
category
66311ac7173fd
0
0
6401,171,6356,117,28,27,170,98,3,144,26,4,145,113,17,6330,1,110,12
Loading....

TOPLAM ZİYARETÇİLERİMİZ

Our Visitor

2 0 7 6 5 7
Bugün : 16002
Dün : 29424
Bu ay : 729956
Geçen ay : 453014
Toplam : 23508920
IP'niz : 3.145.52.86

SON YORUMLAR

Son Yorumlar

YENİ ÇIKACAK KİTAPLARIMIZ

ÖZEL YAZILAR

YENİ ÇIKAN KİTAPLARIMIZ

ADİL DÜNYA YAYINEVİ

Tel-Faks:

0212 438 40 40

0543 289 81 58

0532 660 12 79

 

Önce gazete ve TV haberlerini hatırlayalım:

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in kutsal emanetlerinden Sakal-ı Şerif'in Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç tarafından Atatürk Havalimanı'na getirtilmesinin tartışması sürüyor. Sakal-ı Şerif'i Başbakan Tayyip Erdoğan'ın AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn ile görüştüğü sırada Eyüp Camisi'nden Atatürk Havalimanı'na getirten Bakan Koç, konuyla ilgili soruları Aydın'a gitmek üzere geldiği İzmir Adnan Menderes Havaalanı'nda şöyle yanıtlıyor. Bakan Koç, "Ben Müslüman değil miyim" diye çıkışıyor.

 

Bakan Koç, Diyanet İşleri Başkanı'nın konuyla ilgili bir açıklama yaptığı sorusu üzerine ise, "O açıklamayı yapan eski Diyanet İşleri Başkanı'dır" diyor.

Aydın'daki temasları sırasında bir gazetecinin, "Neden böyle bir tasarrufta bulundunuz?'' şeklindeki sorusuna karşılık ise, "Bürokratlar yanlış anlamış ve Sakal-ı Şerif'i getirmiş. Ben sadece incelemek istemiştim. Yoksa ayağıma getirtmek diye bir şey olabilir mi?" diye konuşuyor.

Öte yandan, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Bilgili tarafından yeşil çuhaya sarılarak getirilen Sakal-ı Şerif te tekrar Eyüp Camisi'ndeki yerine konuluyor. Bilgili'den Sakal-ı Şerif'in içinde bulunduğu sedef kakma sandığı teslim aldığını söyleyen cami görevlisi Selahattin Gürer, "Kutsal emaneti usulüne uygun biçimde yerine bıraktığını" açıklıyor.[1]

Şimdi: "Ben Müslüman değil miyim?" diye soran Turizm Bakanına cevap verelim.

  • 1. Bu sorununuzda: "Kendi Müslümanlığınızdan şüpheye düştüğünüz ve gerçek dininizin anlaşılmasından ürktüğünüz" sezilmektedir.
  • 2. Türkiye'de hele AKP hükümetinde Bakan olmak için Müslüman olmak gerekli değildir. Hatta Sabataist ve mason olmak özel tercih sebebidir.
  • 3. Değil bir Bakan'ın, sorumluluk sahibi sıradan bir insanın bile yanaşmayacağı şımarık tavırlarınız da, hakkınızdaki şüpheleri güçlendirmektedir.
  • 4. "Ben müslümanım" diyen herkes Müslüman kabul edilir. Ancak bir de Kur'anın pek çok ayetinde "Hakiki müminler ve gerçekten iman edenler" den haber verilir.[2]
  • 5. Şimdi şayet siz, gerçek mümin olsaydınız, Hz. Peygamber Efendimizin mübarek ve muhterem bir kutsal emanetini ayağınıza kadar getirtmezdiniz!
  • 6. Hakiki ve samimi bir Müslüman olsaydınız, ulvi mescitleri ve kutsal emanetleri ziyaret için, siz zahmet buyurup oralara giderdiniz..!
  • 7. Hakiki mümin olsaydınız, 1.5 milyar müslümanın ve özellikle 70 milyon vatandaşımızın dini hassasiyetlerini böylesine çiğnemeye cesaret edemezdiniz!..
  • 8. Bugüne kadar, böylesine kutsal bir emaneti ayağına getirtecek kadar saygısız ve seviyesiz bir tavrı; Ne padişahlar, ne reisi cumhurlar, ne başbakanlar, ne şahlar, ne sultanlar…. Hatta ne krallar ve imparatorlar bile asla sergilemiş değildir…

      Size böyle bir kabahat ve kabalık için cesaret veren şey nedir?

  • 9. Yoksa bütün bunlar: Kasıtlı, hesaplı ve planlı bir hakaret midir?
  • 10. Yarın Hz. Peygamber Efendimizin Hırka-i Şerifini ayağınıza getirtip üzerinize giyinmek… Kılıç ve kalkanını takınıp gezinmekte istemez misiniz?
  • 11. Sn. Turizm Bakanı, yoksa Peygamberimizin kutsal emaneti olan Sakal-ı Şerifi; Siyonist sömürüye kılıf yapılan "Yeşil Körfez Sermayesi"nin kâhyası, Dubai Prensi olan Şeyh'e manevi ve siyasi bir rüşvet olarak mı hediye edilecektiniz? Boşbakan Recep Bey'de bu gizli ve kirli kumpasa dâhil miydi?
  • 12. Bush'un ABD'si Müslümanlara iftar verip, bizdeki Zaman ve Şafak Gazeteleri bayram edip, ardından Irak'ı işgal etmişti. Şimdi de AB Parlamentosu iftar veriyor. Zaman Gazetesi alkışlıyor… Herhalde AB'de Türkiye'yi işgale hazırlanıyor…
  • 13. Bir sorumuz da diyanet sorumlusu ve diyalog lejyonu Devlet Bakanı Mehmet Aydın'a olacak:

        Bu olayla ilgili "mukaddes bir emanet -her neyse o- yerinde ziyaret edilirse daha uygun olurdu" sözünüzdeki "her neyse o" ifadesi eğer muhterem ve mukaddes bir peygamber emanetine saygı göstermeyi küçümsemek kastıyla sarf edilmişse bu sizin seviyenizin ve samimiyetinizin bir göstergesi midir?

Sn. Turizm Bakanı, bir Sakalı Şerifi de Avrupa Parlamentosuna gizlice hediye etmeyi düşünür müsünüz? İftar gösterilerinde ziyaret ederler!..   

Tekrar başa dönelim.

Sn. Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç…  

"Ben Müslüman değil  miyim?" diye sormuşsun….

Hangi dinden ve kavimden olduğunu bilmiyor ve merak ediyorsanız, size yardımcı olabiliriz…


[1] 10.10.2005 / Sabah

[2] Enfal:74

0 0 votes
Değerlendirmeniz

Makale Paylaşım Sayısı: 

Yorumu Takip Et
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Orhan YILAN

Orhan YILAN

YORUMLAR

Son Yorumlar
0
Yorumunuzu okumaktan memnuniyet duyarızx