YENİ ÇIKACAK KİTAPLARIMIZ

ÖZEL MENÜ

DERGİLER

Ay Seçiniz
category
66367b60e3249
0
0
6401,171,6356,117,28,27,170,98,3,144,26,4,145,113,17,6330,1,110,12
Loading....

TOPLAM ZİYARETÇİLERİMİZ

Our Visitor

2 0 7 6 6 6
Bugün : 13976
Dün : 19529
Bu ay : 78888
Geçen ay : 737322
Toplam : 23595174
IP'niz : 3.144.98.13

SON YORUMLAR

Son Yorumlar

YENİ ÇIKACAK KİTAPLARIMIZ

ÖZEL YAZILAR

YENİ ÇIKAN KİTAPLARIMIZ

ADİL DÜNYA YAYINEVİ

Tel-Faks:

0212 438 40 40

0543 289 81 58

0532 660 12 79

 

AKP iktidara geldikten hemen sonra, Başbakanlık Müsteşarlığı’na atanan Ömer Dinçer’e hazırlatılan (daha doğrusu AKP’yi iktidar yapma karşılığı AB tarafından dayatılan) “Kamu Yönetiminde Yeniden Yapılanma Projesi”nde yer alan:

• Kuvvet Komutanlarını Milli Savunma Bakanına bağlama,

• Harp Okullarını ve Askeri Liseleri kapatma,

• Yerel yönetimlere (Belediyelere): a) Kanun çıkarma, b) Vergi toplama, c) Okulları ve eğitim müfredatını ayarlama yetkisi tanıma gibi oldukça tehlikeli ve tahripçi kanunların hem de kararnamelerle peşpeşe çıkarılması; ve dönemin Başbakanı Sn. R. T. Erdoğan’ın “Bu reformları bastıra bastıra değil alıştıra alıştıra yapalım!..” diyen GKB Hilmi Özkök’e yazdığı mektupta: “AB Yerel Yönetimler Özerklik Şartına ve AB vizyonuna uygun yapıldığını” yani Dış güçlerce dayatıldığını itiraf buyurdukları bu tasarıların 15 Temmuz kalkışmasının bastırılmasından hemen sonra yürürlüğe konması, haklı olarak kafaları karıştırmış ve “acaba?!”ları artırmıştı.

Sn. Erdoğan’ın, dönemin GKB Hilmi Özkök’ün 21 Haziran 2004 tarihli “ivedi ve gizli” mektubundaki bazı endişe ve tavsiyelere cevap olarak gönderdiği mektubundaki ifade ve itiraflara göre:

• TSK’nın yapısı ta o zaman AB’nin dayattığı yasa kapsamında değiştirilecekti, ama itirazlar üzerine geçici olarak geri çekilmiş ve işte 15 Temmuz başarısız darbe girişimi beklenmişti.

• Asıl Hedef olarak, Haçlı gâvurların Türkiye’yi parçalama hesabı gereği dayatılan “Yerel yönetimlere özerklik şartı” bundan sonra mı gündeme gelecekti?

• Bu ani değişim ve düzenlemeler, milli ve yerli hazırlıklar olmayıp, dış kaynaklı ve Erbakan’ı yıkıp Erdoğan’ı iktidara taşıma karşılığı projeler miydi?

• Öyle ise, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası değişim ve düzenlemelere, Batılı dostlarımızın güya karşı çıkıyor şaklabanlıkları ve iktidar figüranlarımızın sırıtan ve cıvık kahramanlıkları, yoksa çok önceden tasarlanıp sahneye koyulan bir senaryonun gereği miydi?

Batı’nın adamı ve AKP’nin akıl danesi Prof. Dr. Ömer Dinçer’in “Türkiye’de Değişim Yapmak Neden Bu Kadar Zor?” kitabını okuyunca bu gizli ve kirli gerçekler daha net anlaşılmaktaydı.

Ömer Dinçer, kitabının 154 ve 155. sayfalarında:

“24 Ağustos 2004 tarihli MGK toplantısında askeri kanadın Fetullah Gülen’in sinsi ve tehlikeli faaliyetlerine yönelik tedbirler alınması yolunda alınan tavsiye kararının Sn. Başbakan’ca dosyaya kaldırıldığını ve Bakanlar Kurulu’nda imzaya açılmadığını” büyük bir kahramanlık gibi anlatarak, Rahmetli Erbakan’ın aynı konuda gerekli tutarlılığı ortaya koyamadığını hatırlatıp, bir nevi “kahramanlık taslarken hırsızlığını anlatan Çingene” durumuna düşüyor ve “zavallı zırto!”luklarını ilan ve itiraf ediyorlardı. Çünkü Erbakan Hoca FETÖ’cülerin fitne hesaplarını ve ABD ile hıyanet ittifaklarını ta o zaman sezip tavır alırken, ucuz kahramanlarınız uyuz dindarlık edebiyatıyla uğraşıyorlardı.

Yeri gelmişken önemine binaen ve özellikle vurgulayalım ki; Erbakan Hoca’nın hazırlattığı ve bizim olgunlaştırıp kitaplaştırdığımız tek milli, ilmi ve insani sistem projesi olan Adil Düzen’deki “Bölge Valilikleri ve Belediyelerin Sorumluluk Yüklenmeleri” ile Haçlı Batı’nın Kürdistan’ı kurmak ve Türkiye’yi parçalamak için dayattığı, AKP iktidarının da diyet borcu olarak uyguladığı “AB Yerel Yönetimler Özerklik Şartı” ilk bakışta birbirine yakın projeler sanılsa da, aslında tamamen farklı ve aykırı plan ve programlardı. Ancak asla unutulmasın ki gâvurların ve işbirlikçi figüranların bir hesabı varsa, elbette Allah’ın da bir hesabı vardı; onların şeytani amaçlı hazırlıklarını tersine çevirip Rahmani sonuçlara vesile kılacaktı. Zira Allah’ın va’adi haktı ve hiçbir güç O’nun takdirine engel olamazdı!..

Evet, çok sinsi, tehlikeli, stratejik hamleli ve oldukça çetrefilli bir satranç oynanıyordu. Satranç masası Türkiye oluyor, yani tüm şeytani hedefler ve hamleler Türkiye üzerine tezgâhlanıyordu. Masanın bir başında Sn. ERDOĞAN, karşısında FETULLAH bulunuyordu. İlk bakışta ve düz mantıkla bu tarihi ve tehlikeli satrancın FETULLAH’la ERDOĞAN arasında oynandığı görülüyor ve halk böyle inanıyordu. Oysa ne Erdoğan, ne Fetullah hiç Satranç bilmiyordu. Onlar sadece beşinci sınıf senaryo figürü ve sahne aktörü olarak orada tutuluyordu. Biraz daha dikkatle bakanlar, her iki aktöre de tiyo veren ve hamle öğütleyen danışmanları görüyordu. Daha dikkatli olanlar, her iki tarafın danışmanlarına da aynı odakların yön ve akıl verdiğini fark ediyordu. Sayıları az da olsa, cin fikirli ve geniş perspektifli kişiler, bu danışmanları CIA ve MOSSAD’ın ve onların yerli elemanlarının yönettiğini anlıyordu. Bunların bazıları CIA’nın ABD’nin, MOSSAD’ın ise İsrail’in “ÜST AKLI” olduğunu da biliyordu. Yoksa Erbakan Hoca’nın benzetmesiyle: “At yarışı spikeri gibi, sadece oluşan sonuçları aktarmak ve hava atmak” dışında, gelişen olayların perde arkasından ve hedeflenen sonuçlarından asla haberi olmayanları ciddiye alanlar haliyle sürekli aldanıyordu!

Ancak; bu ABD (AB dahil) ve İsrail’in de arkasında, Gizli Dünya Devleti’nin Siyonist Hükümeti olan YAHUDİ LOBİLERİNİN ve küresel sömürü sermayesini elinde tutan ROTHSCHİLD ve ROCKEFELLER gibi 13 ailenin bulunduğunu ve bizzat ŞEYTAN’ın-DECCAL’ın talimatıyla yola koyulduğunu bilen, sezen ve bunları dile getiren pek az kimseye rastlanıyordu. Hem Rahmani cephede, hem Şeytani cephede bu gerçeğin farkında olan ve olaylara bu pencereden bakan az sayıdaki insanlar da hep komploculukla suçlanıyordu.

AKP’nin bütün “geri adımları”, stratejik atılımlar olarak takdim ediliyordu!

Darbe girişimi sonrası, daha önce küfürleştikleri ve karşılıklı olmaz hakaretler ettikleri Barolar Başkanı Metin Feyzioğlu Aksaray’da ağırlanıp birbirlerine iltifatlar yağdırılıyor… “Fırsattan istifade her şeyi satıyorlar” diye tepki gösterilen özelleştirme hamlesinden vazgeçiliyor… Özellikle HDP’nin şiddetle itiraz ettiği belediyelere kayyum atanmasıyla ilgili düzenleme askıya alınıyor… Yöre halkının şiddetle itiraz ettiği Hakkâri ve Şırnak’ın ilçe yapılması planı erteleniyor… Rektörlük seçimlerini ortadan kaldıracak ve Cumhurbaşkanı’nın tayinine bırakacak girişimden geri adım atılıyor… Hatta Akşam yazarı ve AKP milletvekili Ermeni vatandaşımız Markar Esayan “Erdoğan’ın Ülke Liderliği” başlığını atarak (20.08.2016) Koca Reis’in, Dünya Liderliği’ni bile geri plana itiyor… Ve nihayet tarihi (ve tabi rol gereği) One Minute çıkışından geri adım atılarak; bozulan İsrail ilişkilerini düzeltmek ve normalleşme hatırına dindar kahramanlarımız Siyonist ve işgalci terörist İsrail’le yüz karası anlaşmayı imzalayıp Meclis’ten geçiriyordu!?

Solcuların salak takımı, Sn. Cumhurbaşkanı’nın Metin Feyzioğlu’na ihtimamlarını ve Barolar Başkanı’nın Erdoğan’a iltifatlarını rüya sanıyor… İslamcıların ahmak sınıfı ise hülya zannediyor, yandaş ve yalama ilahiyat Profları, yamuklaşmış köşe yazarları ve tarikat hocaları bu melanet ve hıyanete bile nice mazeret ve kerametler uyduruyor ve Şeytan’ı bile kendilerine güldürüyordu!

Bu anlaşma ile İsrail hukuki ve cezai sorumluluktan muaf tutuluyordu!

Türkiye ve İsrail, diğer tarafa veya diğer taraf adına davrananlara; hukuki veya başka bir sorumluluk yüklemeye kalkışamayacağı ve bu anlayışın, taraflardan herhangi birinin ya da taraflar adına hareket edenlerin cezai veya hukuki sorumluluğu kabul ettiği veya üstlendiği şeklinde yorumlanmayacağı hususlarında mutabık kalınıyordu!? Anlaşma, İsrail’in, İsrail adına hareket edenlerin ve İsrail vatandaşlarının, Türkiye Cumhuriyeti veya Türk gerçek veya tüzel kişileri tarafından Mavi Marmara hadisesiyle ilgili kendilerine yönelik doğrudan ya da dolaylı olarak Türkiye’de yapılmış veya yapılacak her türlü hukuki ya da cezai talebe ilişkin her türlü sorumluluktan tamamen muaf tutulmalarını sağlıyordu!? Herhangi bir Türk gerçek veya tüzel kişisi tarafından veya bu kişiler adına, İsrail Hükümeti veya gerçek veya tüzel kişilerine karşı herhangi bir para talebi öne sürülmesi veya taleplerin sürdürülmesi halinde, yukarıdaki hükümlere bakılmaksızın, İsrail Hükümeti, onun adına hareket edenler veya İsrail vatandaşlarının tüm kayıpları, masrafları, hasarları ve harcamaları Türk Hükümeti tarafından karşılanacağı resmiyet kazanıyordu!

Ve işte bu zillet ve Siyonizm’e teslimiyet Anlaşması bile “Tarihi uzlaşma adımı ve sorumlu dış politika duyarlılığı” olarak topluma takdim ediliyor ve sefihler-beyinsizler güruhunca takdirle karşılanıyordu!

“Muhafazakâr ve milliyetçi medyaya düşen görev: “Türkiye İsrail ilişkilerine “Müslüman – Musevi” ayrımı değil, “menfaat birliği” penceresinden bakılması gerekliliğini okurları ve izleyicilerine özenle anlatmaktır” diyen Murat Yakup gibileri (herhâlde Sabataist Yahudilerdendi) AKP’nin İsrail’le işbirliğini alkışlamaktaydı. Bu bilge geçinen beyinsize göre; %99’u ‘Müslüman’ olan Türk halkının din ve mezhep duygularını ön plana çıkararak dış politika yapılamazdı. Bütün bu saydığım ülkelerin aralarındaki ilişkileri, din birliğine değil çıkar birliği esasına dayanırdı. Şunu soranlara da cevabımız vardı: “Madem öyle, (Sn. Cumhurbaşkanı) İsrail ile ilişkileri neden bozmuştu?..” Unutmayınız ki: İsrail ile olan sürtüşme İsrail halkının dini sebebiyle yaşanmamıştı. İsrail devletini yönetenlerin pervasız, akıl ve ahlâk dışı tutumu yüzünden ilişkilerimiz askıya alınmıştı. İsrail Devletini yönetenlerin Filistin halkı üzerinde uyguladıkları şiddet ve cinayetler yüzünden ortam gerginleşip bu noktalara varmıştı. İsrail Devletini yönetenler yanlışlarını anlayıp özür dileyince aradaki buzlar da erimeye başlamıştı!.. Şimdi… En çok da muhafazakâr medyaya ve siyasetçilere düşen görev şu: Türkiye İsrail ilişkilerine “Müslüman-Musevi” ayrımı değil, “menfaat birliği” penceresinden bakılması gerekliliğini okurları ve izleyicilerine özenle anlatmaktı” diye zırvalayan Murat Yakup’a hatırlatmak lazımdı:

Bizde Vatan’la İslam, Millet’le Kur’an, Devlet’le iman birbirinden ayrılmazdı. Her zaman ve her halükârda, Vatan’ın bağımsızlığı ile İslam’ın bağlayıcı esasları; Aziz halkımızın huzur kaynağı ile Kur’an’ımızın kutsal kuralları hep aynıydı ve asla çatışmazdı. Kur’an’ımıza ve imanımıza aykırı bir girişim, insanımızın ve Vatan’ımızın çıkarlarına da aykırıydı. Ey utanmaz adamlar, PKK’nın da, FETÖ yapılanmasının da, yani Türkiye’yi parçalama çabalarının arkasında hep ABD-AB ve İsrail bulunduğunu bilmemeniz imkânsızdı. Öyleyse sizin gibiler ancak Şeytan’ın borazanıydı!..

Bu arada bazılarının hemen inkâr ve itiraza kalkışacağı bir öngörümüzü de yeri gelmişken okurlarımızla paylaşalım… Bütün bu gelişmelerin ardından Sn. Erdoğan işgalci ve Siyonist İsrail’i resmen ziyaret ederse, şahsen biz hiç şaşırmayacağız… Kim bilir belki de önümüzdeki Eylül (2016) ayında ve sonrasında Sn. Cumhurbaşkanının tarihi İsrail ziyaretini tartışacağız ve yandaş yazar ve ilahiyatçılardan bu teslimiyetle ilgili ne keramet ve hikmetler duyacağız!.. Siyonist Joe Biden’ın Ankara ziyaretinde, bu konunun konuşulup ayarlandığını da herhâlde o zaman anlayacağız!

Emre Kongar gibileri: “15 Temmuz’u kimler ve niçin önlüyordu?” şeklindeki soruları neden gündeme taşıyordu?

AKP iktidarının müthiş bir “algı operasyonu” uzmanı olduğunu biliyoruz: Bir yandan Erdoğan, her an her yerde olan sesi ve görüntüsüyle… Öte yandan AKP’nin yönetici kadroları ve yandaş gazeteciler, televizyoncular… Olayları, süreçleri ve hatta tarihi, olduğu gibi değil, kendi algıladıkları, yorumladıkları, daha doğrusu olmasını istedikleri gibi yansıtıyorlardı. “15 Temmuz kalkışmasını” kim, ya da ne önlüyordu? Halk mı? Medya mı? Yıldırım mı? Erdoğan mı? Meclis mi? Muhalefet partileri mi? Türk Silahlı Kuvvetleri mi? Polis mi? AKP’li seçmenler mi? Kalkışmacıların güçsüzlükleri ve beceriksizlikleri mi? Demokrasi inancı mı? Meşruiyet duygusu mu? Olaylar ve süreç zaten herkesin gözü önünde yaşanıyordu. Ayrıca o gece olup bitenler ve kalkışmacıların ifadeleri de medyaya bütün ayrıntılarıyla yansımış bulunuyordu.

“Kalkışmayı” daha baştan başarısız kılan, en önemli eylem, (FETÖ’cü hainlerin) ilk harekât olarak gecenin saat 10’unda, herkes ayaktayken, Boğaz Köprüsü’nün tek yönlü trafiğe kapatılması ve bütün ülkeye “askeri darbe oluyor” diye medya yoluyla alarm verilmesi gösteriliyordu. Peki, bugün artık bir ilkokul öğrencisinin bile olayın “ciddiyetsizliği” ve “beceriksizliği” için kanıt olarak öne sürdüğü bu eylem, yani kalkışmacıları başarısızlığa mahkûm eden bu harekât, bütün ülkeye “askeri darbe oluyor” mesajını niçin erkenden veriliyordu? “Kalkışmacılar”, böyle bir harekât başlayınca, AKP’yi ve Erdoğan’ı otoriterleşmekle eleştiren sivil ve asker kesimlerin, darbe girişimine destek verecekleri gibi bir hayale kapılıyordu… AKP’yi ve Erdoğan’ı otoriterleşmekle eleştiren geniş muhalif kesimler, bu eleştirilerini “Demokrasiye inandıkları” için yaptıklarından dolayı, tümüyle Demokrasiye aykırı olan “gayri meşru” bir askeri darbeye halkımız haklı olarak elbette destek vermiyordu!… Aynı gerçek, kalkışmayı asıl önleyen Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ana gövdesi ve komuta kademesi için de geçerli sayılıyordu. (Kalkışmayı asıl önleyen vurucu öğe, hiç kuşkusuz Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ana gövdesinin ve komuta kademesinin buna karşı koymasıydı. Yoksa… Allah korusun!) Artık iyice anlaşılmıştır ki, “kalkışmacılar”, komuta kademesini ve ana gövdeyi harekât başladıktan sonra ikna etmeye çalışıyor, ama başarılı olamıyordu!”

İlker Başbuğ’un “ABD; Fetullahçı örgütün tasfiyesini mi arzuluyordu?..” sorusu üzerinde durmak gerekiyordu!

İlker Başbuğ CNN Türk’te: “Fetullah Gülen grubunu darbeye iten istihbarat unsurları, bu darbenin başarısız olacağını biliyordu… Ama Fetullahçılar ise kendilerinin başarılı olabileceklerini düşünüyor, ya da bu kalkışmayı kendileri açısından son çare olarak görüyordu” ifade veya itirafları tarihi bir önem taşıyordu.

Dış odaklara göre; dünyadaki olaylar istihbarat örgütlerinin inisiyatifinde cereyan ediyordu; Fetullahçılar da bu güçleri arkalarına aldıklarından; kendilerini yapacakları hukuksuzluklar konusunda ‘güvende’ hissediyordu… Oysa istihbarat servisleri; ilişkide oldukları elemanları, örgütleri ‘çıkar’ ilişkisi temelinde barındırıyor, ‘Çıkar’ ilişkisinin süresinin dolduğu veya bozulduğu dönemlerde; “var olan ilişki de nitelik değiştiriyor ve kiralık elemanlar ve yapılar gözden çıkarılıyordu. Fetullahçı örgütlenme ABD’nin içinde yürütüldüğünden, darbe girişimlerinden CIA’nın haberdar olmadığını söylemek ahmaklık olurdu. Ancak CIA gibi bir istihbarat örgütü ve genel anlamda ABD’yi, Fetullahçı örgütlenmeyle temas halindeki CIA istihbarat elemanları yönetmiyordu. Onlar “görevlerini” yaparken, başka bir üst akıl başka bir politikayı yürürlüğe sokuyordu. Fetullah’çı örgütün iddialarıyla hapis yatan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ; “Fetullahçıların darbe girişiminde bulunurken, başarılı olacaklarını zannettiklerini, ancak onları teşvik eder görünen istihbarat teşkilatının (CIA’yi kastediyor), darbe girişiminin başarısız olacağını başından beri bildiğini” söylüyordu. Evet, Başbuğ’un değerlendirmesi ‘kurmay’ bir değerlendirme olarak tarihe geçiyordu. Amerika Birleşik Devletleri; Mısır’da Sisi için verdiği sınırsız desteği, bu darbe girişimi için vermiyordu.

Başbuğ’un sözlerinden; başından beri kastettiğimiz çok önemli bir gerçek daha ortaya çıkıyordu: “CIA; eğer İlker Başbuğ’un dediği gibi; Fetullahçı darbe girişiminin başarısız olacağını baştan biliyorsa; bu durumda; darbe girişimine karşı çıkmayarak; Fetullahçı yapının tasfiyesini istemiş oluyordu” tespitleri üzerinde durmak gerekiyordu. Tabi bunun diğer bir anlamı da; ABD bu darbe tehdidiyle AKP’yi hizaya sokmak ve İsrail’le barışa zorlamak istiyor ve başarıyordu!

Bu yöndeki tespit ve tahliller; köklü güçlü ve öngörülü Devlet kurumunun ve Ordu’muzun derin tahmin ve tedbirlerini göz ardı etmek ve küçümsemek gibi marazlı ve maksatlı bir tavrı yansıtsa da, içeriğinde bazı gizemli gerçekleri de barındırıyordu!

Evet, 15 Temmuz’dan ibret almak ve sağlıklı dersler çıkartmak için perde arkasını bilmek lazımdı. Bunun içinse ayrıntılı tahliller yapmak, tıpkı ağır bir kazadan kurtulan yaralının nasıl her yanına bakılıyorsa, o titizlikle araştırmalı ve anlamaya çalışılmalıydı.

15 Temmuz’da 3 ana unsur göze çarpmaktaydı: 1- Sızmanın derinliği, 2- Darbenin şiddeti, 3- Direnişin genişliği.

1- Sızmanın derinliği: Sadece hükümet değil, muhalefet de, A&G araştırmasına göre toplumun yüzde 88’i de bu darbenin arkasında Fetullah Gülen’in bulunduğuna inanmaktaydı ve somut veriler de vardı. (Ama bunların çoğu CIA’’ye gözden kaçırma ve ABD’yi aklama amaçlıydı) Örneğin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın kaçırılması ardından Akıncı üssündeki tuğgeneral tarafından “kanaat önderleri” Gülen ile telefonla görüştürülmek istendiği yolunda ifadesi vardı. 1970’lerde sözde “ılımlı İslam” teşvikiyle (ve Erbakan’a alternatif üretme gayesiyle) yola çıkan Gülen ve ekibinin 1980’lerde Turgut Özal döneminden başlayarak sadece askeri liseler yoluyla orduya değil, milli eğitime, adalete ve polise eleman yerleştirmeye başladığı anlaşılmıştı. Bu elemanların kademelerde yükselerek korunması sadece Süleyman Demirel’den Bülent Ecevit’e, Tansu Çiller’den Recep T. Erdoğan’a kadar (Sadece Erbakan hariç) her dönem siyasi koruma bulmalarıyla sınırlı kalmamış, kendilerini sağlama almaya çalışmışlardı. Bu nedenle girdikleri her kurumda adli müşavirlik, personel dairesi ve teftiş kurulu gibi kendi elemanlarının yükselmesine, rakiplerinin ise tasfiyesine imkân verecek önemli birimlere sahip olmuşlardı.

2- Darbenin şiddeti: Ülkemizde daha önce yaşanan üç askeri darbenin hiçbirinde sivil halkın üzerine ateş açılmamıştı. Hatta darbeci subayların sivil halka ateş açmayı reddeden kendi emrindeki askerleri öldürdüğüne şahit olunmuştu. Türk Ordusunun bir binbaşısı, yerde can çekişen astsubayın nabzını kontrol edip kafasına kurşun sıkmıştı, bu savaşta düşmana bile yapılmayacak bir vahşet manzarasıydı. Eli kolu bağlı tutulan polis müdürünü başından kurşunlamışlardı.

3- Direnişin genişliği: Darbecilerin şiddetine halktan beklenmedik yaygınlık ve kararlılıkta direniş başlamıştı. Bütün siyasi partilerin daha girişimi duyar duymaz “amasız, fakatsız” tepki koymalarıyla halkımız milli iradesine cesaretle sahip çıkmıştı. AKP İstanbul İl Başkanı bile Haliç kenarında demlenen insanların ellerinde içki şişeleriyle darbeci askerlerin karşısına dikildiğinden duyduğu hayreti aktarmıştı. Meclis bombalar altındayken, başka hiçbir konuda birleşemeyen vekiller oradan ayrılmamış, hatta o anda orada olmayanlar da Meclis’e koşup birlikte çalışmışlardı. 7 Ağustos’ta İstanbul Yenikapı’da üç parti liderinin de konuştuğu mitinge 3 milyon kişi katılmıştı. Darbecilerin belki de hiç hesaba katmadıkları şeyin darbe girişimine bu yaygınlıkta bir direnişin ortaya konmasıydı” diyen yazarın:

“Bu anlayış havası ne kadar devam edip bu heyecan diri kalacaktır? Bu hava Türkiye’deki demokrasinin kalitesini yükseltme yönünde bir sonuç doğuracak mıdır? Bunlar henüz yanıtını bulamamış, belki cevaplanmak için çok erken sorulardır” şeklinde umutsuzluk, hatta huzursuzluk aşılayan sorularla kafaları karıştırması ne amaçlıydı? En azından yapıcı ve yatıştırıcı bir yaklaşım sayılmazdı!

Evet, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın, istihbarat faaliyetlerinde 7 bin çalışanın 6 bin 500’ünün FETÖ örgütüne bağlı olduğunu açıklaması korkunç bir tezgâhı ortaya koyduğu kadar, iktidarın bunca yıl bu tahribatlara niçin ve nasıl göz yumdukları sorusunu da gündeme taşımaktaydı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın FETÖ’den gözaltına alınması ve diğer çocuklarının ve yakın kadrolarının bu şebekeye katıldıklarının anlaşılması çok büyük bir kuşatmayı hatırlatmaktaydı.

FETÖ generali Tuğgeneral Salih Kırhan’ın Mardin Nusaybin’de 60 askerin ölümüyle sonuçlanan kan donduran ihaneti ortaya çıkıyordu.

Bir dönem Nusaybin’deki terör operasyonlarına komutanlık yapan, şimdi ise darbe girişiminden tutuklanan Tuğgeneral Salih Kırhan’ın o dönem askerleri bile bile ölüme gönderdiği tespit edilmiş bulunmaktaydı. Akşam’ın haberine göre, Mardin Nusaybin’de terör örgütü PKK’lılara yönelik yürütülen operasyonlarda sadece 2 ayda, teröristlerin EYP ile tuzakladığı sokaklara zırhlı araçlar yerine Kırhan’ın emriyle yaya gönderen 60 asker şehit oldu. Bölgeden şikâyetler artınca Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar’ın bölgede inceleme yapmasının ardından operasyonu Tunceli’den gelen Tuğgeneral Levent Ergün devralmış, bu değişimin ardından yaklaşık 2 hafta sonra Nusaybin teröristlerden arındırılmıştı.

Bu arada, elbette Gülen kadrolarına askeri ve sivil bürokraside büyük yer açan AKP’nin günahları çok ağırdı. Ama TSK’nın da büyük sorumlulukları vardı. Onların da şöyle bir özeleştiri yapmaları lazımdı. “Bir yandan bu milletin dini inançlarını, hayat tarzını, manevi duyarlılıklarını, horlamaları, yasak koymaları, FETÖ tipi yapılanmalara mazeret ve zemin hazırlamıştı. FETÖ yapılanmasına TSK içinde göz yummakla eleştirilen eski Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in “millet hepimizi affetsin” itirafı anlamlıydı ve çok geç kalınmıştı.

Eğer siz, inancından dolayı hanımı türban takan, namaz kılan, Kur’an okuyan, babası sakallı olarak lojmanlara uğrayan subaylarımızı takip ve tazyike kalkışırsanız; Masonların güdümündeki Büyük Kulüp’e iç hizmet kanunlarına göre yasak olmasına rağmen, üye olanlara iltifat edip imtiyaz tanırken, Cuma Namazı için camiye ve memlekette izinde bulunduğunda Mevlide ve dini sohbete katılanlara hakaretle yaklaşırsanız, FETÖ benzeri din istismarcılarının ve dış düşmanların bu haksızlık ve yanlışları Ordumuz ve Yurdumuz aleyhine kullanacakları hesaba katılmalıydı!

Cemil Çiçek’in: “Hepimizin günahı var, bizimki %90” itirafı

Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, FETÖ’nün devlette yapılanmasında 1970’lerden beri herkesin günahı olduğunu belirterek, “Belki bizim günahımız yüzde 90 ama unutmayın yüzde 1 de zehirlemek için yeterli” diyen Cemil Çiçek günah çıkarmaya çalışmaktaydı. TBMM kulisindeki sohbetinde, FETÖ soruşturma süreci ve darbe girişimiyle ilgili konuşan, Çiçek “Cemaatin yurtdışında para vererek yaptığı lobiciliğin zararlarını 17-25 Aralık soruşturmasının ardından yaşadıklarımızla biz de gördük. TBMM Başkanıyken, 2015’de Ermeni tasarıları konusunda görüşmeler yapmak için Kanada ve ABD’ye ziyaretler düzenledim. Muhataplarımızla ve siyasilerle görüşmeler ayarladık. O dönem oradaki büyükelçilik mensuplarımız bize, cemaatin Türkiye aleyhine yaptığı lobi faaliyetlerini anlattılar. ‘Sayın başkan, ABD başkanı ülkenin yararına bir konu olsa, 100 senatörün yarısından bile imza alamaz, ama cemaat en az 73 senatörün imzasını alır’ dediğini aktarmıştı.

“Görüşme yapmak için randevulaştığımız siyasileri bizden önce ziyaret edip, Türkiye ve Türk hükümeti aleyhine doldurduklarını öğrendik. Bir kısmını da bizden sonra ziyaret ettiklerini saptadık. Orada Think-Thank kuruluşlarının organizasyonlarına katılıp, bu konuda görüşlerimizi aktarmak istedik. Türkiye’de güç kaybetmeye başladıkça, yurt dışındaki lobi faaliyetlerini arttırdılar. Tüm terör örgütleri kendilerine yurt dışında destek bulmak için bu yöntemi kullanırlar. Bunlar da aynı şeyi yaptılar. Bunu yaparken kurdukları dernekleri, vakıfları, üniversiteleri ve gazetecileri kullandılar. Para akışları da bunlar üzerinden bağış adı altında yapılmaktaydı” diyen AKP’li Cemil Çiçek’e sormak lazımdı: Haydi önceleri saftınız, kandırıldınız!.. Peki bu anlattıklarına bizzat şahit olduktan sonra niye üzerlerine varmadınız? Çünkü Sizler de, güçlü olandan yanaydınız, ABD’nin yüce himayesini kaçırmaktan korkardınız ve hatta FETÖ darbesi başarıya ulaşsaydı (Allah korudu) şimdi Fetullah Gülen’in kerametlerini sayacak, elini öpmek için kapısına koşacaktınız!

Ey AKP iktidarı ve Aziz halkımız!

Asıl tehdit ve azılı düşman Fetullah’tan öte Amerika’dır ve artık fiilen Türkiye’ye savaş açmıştır!

ABD Suriye Kürt bölgesine resmen devlet muamelesi yapmaktaydı!

Pentagon, Esad’ın hava saldırıları sonrası PYD bölgesindeki Kürtler için Haseke’ye uçak gönderdiğini açıklamıştır. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanlığı, Rojava’nın Haseke kentine savaş uçakları gönderdiklerini doğrulamıştır. Esad güçlerinin iki gündür Kürt güçlerini havadan vurmasına ABD’nin tepkisi herkesi şaşırtmıştır.

İncirlik, başımızın belasıydı!

FETÖ/PDY terör örgütünün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlayan, ‘İncirlik Üssü’ndeki nükleer silahların güvende olup olmadığı’ ile ilgili tartışma, bu üste nükleer silah bulunup bulunmadığı sorusunu da gündeme taşımıştı. ABD Hava Kuvvetleri Sekreteri Deborah Lee James’in yaptığı, ‘Nükleer silahlar İncirlik’te güvende’ açıklamasıyla, İncirlik Üssü’nde nükleer silahlar bulunduğu resmen doğrulanmıştı. 1954’te kurulan İncirlik Üssü’nde nükleer silah bulunduğuna ilişkin yıllardır çeşitli yabancı kurumlar, uzmanlar ve referans alınabilen yayınlarda bilgiler yer almasına karşın ne ABD, ne de Türk yetkili makamlarından ‘Var’ ya da ‘Yok’ diye resmi hiçbir açıklama yapılmamıştı. Aralık 2010’da yayınlanan WikiLeaks belgelerinde İncirlik’te nükleer silah bulunduğuna ilişkin kuvvetli belgelere rastlanırken, Hiroşima’ya atılanların 21 katı etkili B-61 nükleer bomba bulunduğu anlaşılmıştı. ABD’nin İncirlik Üssü’nde toplam nükleer silah varlığının üçte birini bulundurduğu, içinde hidrojen bombaları da olduğu çeşitli kaynaklar tarafından yayınlanmıştı. İşgalci NATO kapsamında bu silahların İncirlik’te bulundurulduğu kaydedilirken, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından silahların “güvenliği” tartışma konusu olmuş, ABD’li yetkilinin yaptığı açıklama, bu konudaki şüpheleri de sonlandırmıştı. Unutmayınız ki, zaten bu atom bombaları herhangi bir çatışma durumunda Türkiye’ye karşı kullanılacaktı.

Siyonist yazarların şımarık küstahlığı: “Türkiye artık müttefikimiz değil” açıklamaları!

Erdoğan ile Putin’in görüşmesinden sonra ABD basını, bölgedeki hava saldırılarını İncirlik üssünden yapılıp yapılmaması konusunda yeni bir tartışma başlatmıştı. Wall Street Journal gazetesi yazarlarından Yahudi asıllı Steven Cook, Türkiye ile ABD ilişkilerinin Erbakan’ın 1974 Kıbrıs çıkarması ve 2003 Irak işgali sonrasındaki en kötü dönem olduğunu hatırlatıp “Darbe girişiminde ABD’yi suçlayan Türkiye’nin İncirlik tehdidine karşı, ABD ordusu yeni misyonlar aramaktadır. Erdoğan’ın ABD’nin askeri üslere girişini yasaklama ihtimaline karşı Kıbrıs, Ürdün ve Irak’taki Kürt bölgesindeki hava sahalarını kullanarak ihtiyatlı kalınmalıdır” ifadelerini kullanmıştı. Adana’da bulunan İncirlik üslerinin stratejik önemine vurgu yapan Cook, yeni dönemde ABD ile Türkiye’nin aynı değer ve çıkarları paylaşmadığını vurgulayarak “ABD’nin yeni müttefikler arama zamanı gelmiştir” vurgusunu yapmıştı. ABD’li yetkililerin Erdoğan’a ‘tutarsız’ dediğini de öne süren Cook, yeni dönemde iki devletin Suriye konusunda daha az işbirliği yapacağını hatırlatmıştı.

Bu süreçte ABD basını, darbe girişimi ile birlikte İncirlik askeri üssündeki nükleer silahların güvenliğinin tehlikeye girdiğini belirterek, bu silahların Türkiye’den ihraç edilip edilmemesiyle ilgili bir tartışma başlatmıştı. ABD merkezli yayın yapan düşünce kuruluşu Foreing Policy’de bir yazı kaleme alan Jeffrey Lewis de silahların güvende olmadığını iddia ettiği yazısında, “Bu yılbaşında ABD Savunma Bakanlığı, İncirlik üssündeki askerlerin ailelerini ABD’ye tahliye etti. Bunun ardından Nisan ayında, üsse giren birkaç kişi ABD askerlerinin başına çuval geçirmek istedi. Bütün bunlar, nükleer silahların bir kilometre ötesinde meydana geldi. Öte yandan Türkiye’deki güvenliğimiz ciddi anlamda kötüye gitmektedir. ABD’li yetkililer darbeye destek vermekle suçlanır hale gelmiştir” demişti. Lewis ayrıca, “ABD’ye ait nükleer silahlar İncirlik üssünde yer altındaki kasalarda saklanıyor” vurgusunu yapmıştı.

The New Yorker Dergisi ise; NATO ülkelerindeki uçaklardan alınan atom bombalarının bir bölümünün İncirlik üssünde bulunduğunu, NATO’da kural olduğu üzere bu nükleer silahların güvenliğinin ABD tarafından değil, bulundukları ülkenin askerleri tarafından sağlandığını hatırlatmıştı. İncirlik’in Türk komutanının darbe girişimi suçlamasıyla tutuklandığına vurgu yapılan haberde, bu durumun nükleer bombaların güvenliği konusunda endişe doğurduğu vurgulanmıştı.

“Amerika Türkiye’yi kuşatıyor! PYD’ye derhal müdahale edilmeli…” uyarısı yapan yandaş Yeni Şafak yazarı İbrahim Karagül haklıydı ve sahip çıkılmalıydı!

“Doğruyu, gerçeği bütün açıklığı ile ortaya koymak zorundayız. Ne kadar acı verici olsa da, ne kadar büyük tehdit ve tehlikeler taşısa da, ne kadar moralimizi bozsa da bizim için gerçeği bilmekten daha önemli bir savunma kalkanı hiçbir zaman olmayacaktır. Türkiye, tarihinin en ciddi tehditleriyle yüzleşiyor, ülkemiz, içeriden ve dışarıdan saldırı altındadır. Bunu gizlemenin, yokmuş gibi davranmanın artık bir anlamı da, imkânı da kalmamıştır. Bu aşamadan sonra süslü cümlelerin arkasına sığınıp, entelektüel patinaj yaparak bir tür körleştirme operasyonuna zemin hazırlamak, söz konusu saldırılara ortak olmakla eş anlamlıdır.”

ABD ve Avrupa Türkiye’ye resmen savaş açmıştır!

Tehlike çok büyüktür; ülkemizin ve milletimizin bir geleceği olup olamayacağı ile alakalıdır. Yeni tehditlerden, saldırılardan kastettiğim, dar anlamda terör ya da bir başka ülke ile siyasi krizlerin tetiklediği iç güvenlik sorunlarıyla sınırlı bir durum değildir. Türkiye Cumhuriyeti kuruluşundan bu yana ilk kez doğrudan iç savaş ve işgale uğramakla tehdit edilmektedir. Tehdit, açıkça, hiçbir tereddüde mahal bırakmayacak şekilde Türkiye’nin müttefiklerinden gelmektedir. Tehdit doğrudan Washington merkezlidir, Brüksel merkezlidir.

Coğrafyanın haritasını yeniden çizmeye çalışanlardan, Birinci Dünya Savaşı sonrası bölgesel statükoyu belirleyen güçlerin Ortadoğu’yu yeniden dizayn etme planından kaynaklanmaktadır. 15 Temmuz Türkiye’yi işgal kalkışmasıydı. Ülkemizi ABD ve Avrupa vesayetinden kurtarıp ilk kez bağımsız, özgür, kendisi ve coğrafyasıyla barışmış halde yeniden kurma hedefimizi ebediyen yok etme, diz çöktürüp rehin alma saldırısıydı. Bizleri Anadolu’ya hapsetme, ardından da beş parçaya ayırma planıydı.

FETÖ gibi PYD’nin de beli kırılmalıdır!

Daha ilk günden bu yana Kuzey Koridoru için çağrılar yaptık. İşin vahametini anlatamadık. 15 Temmuz sonrası içeride yapılan temizlik, iç işgalcilere yönelik operasyon kesintisiz devam etmelidir. Ama sınırın diğer tarafına da acil müdahale gerekmektedir. Bugüne kadar FETÖ’nün TSK içindeki teröristleri buna izin vermedi. PYD ile Kandil’le ortak çalıştı ve Türkiye’yi mahvetti. Yüzlerce şehit onların bu kirli ortaklığının kurbanı oldu. Ama artık bu gerçek ortadadır. Türkiye PYD’nin belinin kırılması için ne gerekiyorsa yapmalıdır. Güneydoğu ilçelerinde yürütülen operasyonun benzeri Suriye’nin kuzeyine yapılmalıdır. Çünkü ABD, içeride yapılan operasyonlara misilleme yaparak Suriye’den Türkiye’yi vurmaktadır. Tehditle, şantajla içerideki müttefiklerini kurtarmaya çalışmaktadır. Unutmayın, sınırın hemen dışında bu operasyonu yapamazsanız savaş Türkiye’nin içlerine, Sivas’a kadar gelip dayanacaktır”[1] uyarıları, ciddi ve cesaretli bir tavrı yansıtmaktaydı, milli ve manevi duyarlılık taşıyan vicdanlara tercüman olmaktaydı. Ama bizim ricamız ve rahatsızlığımız, bu onurlu ve sorumlu çıkışlar, sadece halkın havasını almaya ve AKP iktidarını rahatlatıcı palavralar atmaya yönelik olmasındı! Ve hele İsrail’le uzlaşmayı, İran ve Rusya ile yakınlaşmakla eş tutmak akıl tutulması değilse vicdan kararmasıydı!..

Bu arada Türkiye Rusya ve İran yakınlaşması hem lüzumlu hem de olumlu bir adımdı!

ABD’nin ayak diremesi nedeniyle Suriye’nin Azez-Cerablus hattında kurulamayan tampon bölge Rusya-Türkiye-İran diyaloguyla hayata geçirilmiş olacaktı ve böylece mülteci dramı da son bulacaktı!

Tarihi ve talihli bir girişimle başlatılan Rusya ile ‘normalleşme’ süreci, etkisini Suriye konusunda göstermeye başlamıştı. Türkiye’nin Suriye’nin Azez-Cerablus hattında kurulması için ABD ile anlaşamadığı tampon bölge, Rusya, İran ve Türkiye’nin diyaloğuyla hayata geçirilmek üzere olduğu haberleri bizleri umutlandırmıştı. Rusya tarafından hazırlandığı ileri sürülen planda, mültecilerin tampon bölgeye yerleştirilmesine ve Kuzey Suriye’nin IŞİD’den temizlenmesine ilişkin maddelerin yer aldığı konuşulmaktaydı. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a bağlı rejim güçleri, ABD desteğiyle Menbiç’i IŞİD’den kurtardıktan sonra Al- Bab’a harekât düzenlemek üzere askeri konsey kuran YPG liderliğindeki Suriye Demokratik Güçleri’ni uçak bombardımanına tutmuşlardı. Bunun üzerine dostumuz(!) Amerika PYD bölgesine uçak gönderme kararı almıştı.

Akşam gazetesinden Mahmut Gürer’in haberine göre, Rusya tarafından 3 adımlı Suriye planı hazırlanmıştı:

ABD’nin “Suriye krizinin çözümü” konusunda takındığı münafık hatta düşmanlık tavrı sürerken, Türkiye-Rusya yakınlaşması olgunlaşmaktaydı. Rusya tarafından hazırlanan 3 adımlı planın ana unsurları arasındaysa şu hususlar yer almaktaydı:

• Kuzey Suriye’de Cerablus ile Azez arasındaki bölge, Türkiye ve Rusya’nın iş birliğiyle IŞİD unsurlarından tamamen temizlenecekti.

• Türkiye’deki sığınmacılar, bu hatta oluşturulacak bölgeye 2 yıl içinde yerleştirilecekti.

• Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması şartıyla “merkezi idaresi güçlü, federatif yönetim” formülü önerilecek ve Suriye’deki etnik ve mezhepsel kimlikleri dışlamayan geçiş sürecine ilişkin takvim belirlenecekti.

Bu arada İran’ın hava üssünü Ruslara açması tarihi bir aşamaydı!

İran Savunma Bakanı Hüseyin Dehgan yaptığı basın toplantısında, Hamedan Hava Üssü’nün Suriye yönetiminin isteği üzerine Ruslara açıldığını açıklamıştı. “İran ve Rusya’nın askeri dayanışmasının sonucunu Suriye’de göreceksiniz” diyen General Dehgan, Tasnim ajansının haberine göre Rus uçaklarının Hamedan üssüne kabulünün, Suriye hükümetinin talebi üzerine “karşılıklı işbirliği ve terörle mücadele” çerçevesinde gerçekleştirildiğini vurgulamıştı. Rusya’nın S-300 füze savunma sistemi yerine S-400 ve Anti-2500 sistemlerini önerdiğini fakat İran’ın bunu kabul etmediğini de hatırlatmıştı. Rusya Suriye’deki El-Nusra ve IŞİD yapılanmasını vurmak için İran Hamedan Hava Üssü’nü kullanmaya başlamıştı.

Suriye politikalarındaki patavatsızlıklar yüzünden olsa gerek ”Ahmet Davutoğlu’nu harcayacaklar” diyen Ahmet Hakan’ın bu rahatsızlığı acaba nereden kaynaklanmaktaydı? ”Başımıza gelen birçok şey Suriye politikasındandı. Başkaları da öyle ama biz de geçerli bir politika ortaya koyamadık” itirafında bulunan Numan Kurtulmuş gibileri bari bundan sonra keşke duyarlı ve tutarlı davransalardı!..

 


[1] 19.08.2016, Yeni Şafak

0 0 votes
Değerlendirmeniz

Makale Paylaşım Sayısı: 

Yorumu Takip Et
Bildir
guest
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
hahmet

isabetli tespitler
Tespitleriniz tartışılmaz Hocam. Allah razı olsun.

Ahmet AKGÜL

Ahmet AKGÜL

AHMET AKGÜL KİMDİR?

 

Araştırmacı-Yazar, Düşünür ve Siyaset Bilimci olarak tanınan Ahmet Akgül, Milli Görüş çizgisinde önemli bir fikir adamıdır. Olaylara insan eksenli ve İslam endeksli yaklaşmaktadır.

2004 Ocak ayında, arkadaşlarıyla birlikte İstanbul’da aylık olarak yayınlanan “Milli Çözüm” Dergisini çıkarmaya başlamıştır.

Uzun süreli, ciddi ve çileli bir mücadele dönemi yaşamış ve bu duyarlı, tutarlı ve kararlı tavrını hiç bırakmamıştır. Bu yüzden pek çok sıkıntı ve saldırılara uğramış, defalarca mahkeme açılıp tutuklanmış ve hapis yatmıştır.

İnancımız ve ihtiyacımız olan evrensel hukuk kurallarının; bütün insanlığın ortak değeri ve hayat düzeni haline getirilmesi, “Demokrasi, Laiklik ve özgürlükler” gibi çağdaş kurum ve kavramların; ilmi ve insani temellere göre yeniden şekillenmesi… Ve Türkiye’nin yeni bir barış ve bereket medeniyetine öncülük etmesi konularında yoğunlaşmıştır.

Üstadımızın, başta “İnsanın Yozlaşması”, ardından “Adil Düzen ve Yeni Bir Dünya” ve yine “Barış ve Bereket Nizamı “İslam Davası” ve YozlaştırılanCihad Kavramı” gibi birçok kitapları İngilizceye çevrilip merkezi Londra’daki Cagaloglu Yayıncılık organizesiyle; Amazon ve Bornes&Noble (bn.com) gibi dünya genelinde dağıtım yapan yüzlerce online sitesinde ve dijital (e-kitap) sayesinde 120 kadar ülkede yayınlanıp okunmaktadır. Ayrıca Üstadımızın “Yüce Kur’an’ın Manası ve Mesajı” başlıklı Meal-i Kerim yorumları İngilizce ve Rusça tercümeleri ile “Adil Düzen ve Yeni Bir Dünya” kitaplarının Rusça, Arapça, Çince, Japonca ve İspanyolca tercümeleri tamamlanıp basılmış olup; Almanca, Fransızca, Kırgızca ve Farsça tercümelerinde de sona yaklaşılmıştır.

Milli siyaset ve sorumluluk düşüncesini farklı bir boyutta ele alan ve yorumlayan Hocamız; yaklaşık 40 yıldır Türkiye’mizin her yerinde, Avrupa’da ve İslam ülkelerinde, önemli seminer ve konferanslara katılmaktadır.

Mili Görüş’e çöreklenmiş bazı şaibeli kişilerin gizli niyet ve tertiplerini haber vermesi, uzun vadeli hedefler ve stratejik tavizler sonucu Parti’ye girdiklerini sezmesi ve söylemesi nedeniyle, Ahmet Akgül’ün teşkilatlarda ve Milli Görüşçü kuruluşlarda hizmet vermesi engellenmeye çalışılmış; Erbakan Hoca ise, kendisinin daha bağımsız davranabilmesi ve nifak çarkı içinde körletilip kirletilmemesi için bu girişimlere karşı çıkmamış, ama kendisini uzaktan destekleyip yönlendirmekten de geri durmamıştır. Erbakan’ın “Adil Düzen” projeleri, AKP’nin siyasi hileleri ve karanlık ilişkileri, Fetullahçı Cemaatin gizli mahiyeti konularında sayılı uzmanlardandır.

1949 Elazığ doğumlu olan, çeşitli konularda yayınlanmış ve hazırlanmış 105 (yüz beş) eseri bulunan yazarımız, evli ve beş çocuk babasıdır.

 

Hocamız’ın Başlıca Kitapları:

● Yüce Kur’an’ın Manası ve Mesajı (Türkçe Meal-i Kerim. Abdullah Akgül Yayına Hazırladı.) (İngilizce ve Rusçaya çevrildi.)

Milli Sorunlarımız ve Sorumluluklarımız (2 Cilt)

Dünyanın Değişimi ve Erbakan Devrimi

Refah-Yol’la Rantiyenin Savaşı

Cemaatin Cılkı, Erdoğan’ın Çarkı, Erbakan’ın Farkı

Türkiye Kuşatılırken, Kuklaların Kapışması

Adil Düzen ve Yeni Bir Dünya (İngilizce, Rusça, Çince, Japonca, Arapça ve İspanyolcaya çevrildi.)

Bizim Atatürk

Küresel Fesatçılık ve Fetullahçılık

Dış Politika Yazıları (I) BOP’un Temel Taşları (1988-1998)

Dış Politika Yazıları (II) Tarihin En Talihsiz Yılları (2002-2015) 

Siyaset ve Strateji Bilgeliği

Osmanlı Sistemi ve Abdülhamit Siyaseti

İslam Davası ve Cihad Kavramı (İngilizceye çevrildi.)

● “İnsan”ın Yozlaşması (İngilizce ve Rusçaya çevrildi.)

Ah-u Figan’ım (Şiir)

Başörtüsü İnkârı ve İstismarı

İslamcı Münafıklar

Milli Şuur ve Ordu

20 Yıl Öncesinden; AKP Gerçeği ve Akıbeti

Bilge(!) Erdoğan’dan, İlkeli(!) Numan’a AKP Tezgâhı

Cezaevinde Yazdıklarım

Siyonizm-Deccalizm Ortaklığı

Devrim Simsarları ve Din İstismarcıları

Dilin Düğümü Çözüldü (Şiir)

Din Dengedir İslam İlericiliktir

Din – Devlet ve Demokrasi

Ergenekon Senaryosu “At Değiştirme” Operasyonu muydu?

(Kadiri - Haydari Tarikatı) Gönül Seması ve Tasavvuf Kapısı

Medeniyet Mücadelesi ve Mehdiyet Müjdesi

● Teşkilatçılık (İletişim ve İşbirliği Sanatı) Mesaj ve Metod

Milli Görüş’ün Marazlıları

● Hak Davanın Hokkabazları

ABD’li Siyonistlerin, AKP’li Piyonistleri

İsrail’in Şımarması ve Armageddon Savaşı

BDP’nin Özerklik Kalkışması

Bir Devrim Yaşanıyordu!

Dünya Dönüşüme Hazırlanıyordu

Hidayet Kıvılcımı ve Hikmet Kılıcı (Şiir)

Katı Ulusalcıların ve Ilımlı İslamcıların Din ve Devlet Tahribatı

Osmanlı’dan Cumhuriyete Kripto Yahudiler ve Pakraduniler

Yüz Kur'ani Kavram ve Yorumları

Konularına Göre: Kur’an-ı Kerim Fihristi

Siyaset Şehveti ve AKP’nin Şerbeti (Yayına Hazırlayan: Ufuk Efe)

AKP’nin Akreplikleri (Yayına Hazırlayan: Ufuk Efe)

Terör-Masonluk ve Mafia Medeniyeti

Cumhuriyet Türkiye’sinde Nifak Hareketleri

Ruhlar-Sırlar ve Uzaydaki Yaratıklar

Sabah Yakın Değil miydi?

Tarikatların Hizmet Sahası ve Islahı

Tuz Kokarsa…

Gaflet miydi, Hıyanet miydi?

Tahribat Ortakları: AKP’nin Arkası, MHP’nin Markası

Türkiye Tarihi Dönemeçteydi!

Yakın Tarihimizde Yüceler ve Cüceler (2 Cilt)

Zafer Muştuları ve Fetih Hazırlıkları

Erbakan’dan İntikam Alanlar

Suriye’de Yaklaşan Hilal-Haç Kapışması

Başkanlık Diktatoryası

15 Temmuz Hıyanetinin Gizemi: Bir Darbe Analizi ve Sistem Krizi

Pazarlık Partisi ve Palavra İktidarı

Kemalizm-Tayyibizm Uyarlaması

Başka Çare Kalmamıştı

İslam’dan Uzaklaştıkça, İnsanlıktan Çıkılması

Dert Söyletir Aşk İnletir (Şiir)

● Hainleri Haşlama, Zalimleri Taşlama (Şiir)

● İstanbul Sözleşmesi ve Ailenin Çözülmesi

Türkiye'nin Erdoğan'la Sınavı ve Ukrayna Savaşı

● Hamas, Şeytanı Şaşırtmıştı ve Dünyayı Uyandırmıştı

 

Üstadımızın hazırladığı; İlköğretimden, Üniversiteye kadar öğrencilerimize inanç ve ahlâk esaslarını ve Milli-İnsani sorumluluklarını öğretecek Ders Kitapları:

● İlkokul 4-5: Çocuklar Sizin İçin Yaratılış Harikaları ve Din Ahlâkı

● Ortaokul-1: İslam; Doğal Hayat ve Güzel Ahlâktır

● Ortaokul-2: Allah'a İman ve Ahlâk Kuralları

● Ortaokul-3: Bilimin Işığında Allah’ın Varlık Kanıtları ve İslam Ahlâkı

● Lise-1: Yaratılışın Bilimsel Kanıtları

● Lise-2: İslam'ın Aydınlığı ve İmtihanın Şartları

● Lise-3: Müslüman; Güzel Ahlâk ve Sorumluluk Taşıyandır

● Lise-4: "Gençliğin Ahlâki Sorunlarına Milli Çözüm Programı"

● Üniversite-1: Yaratılış Sırları ve İslam’ın Esasları

● Üniversite-2: Allah'ın Varlığı ve İmtihanın Sırrı

● Üniversite-3: Olgun Müslümanın Hayatı ve İslam’ın Amacı

 

Üstadımızın Kitaplarından Derlenen Yeni Kitaplar:

Ahmet Akgül’e Göre; Laiklik, Demokrasi ve Cumhuriyet Kavramları

(Hazırlayan: Nevzat Gündüz)

Üstat Ahmet Akgül’ün; Milliyetçilik Anlayışı

(Hazırlayan: Orhan Atay)

Ahmet Akgül’ün; Alevilik, Bektaşilik ve Şiilik Yaklaşımı

(Hazırlayan: Veysel Uzun)

Üstat Ahmet Akgül’e Göre; Kemalizm’le Atatürkçülük Farkı

(Hazırlayan: Ufuk Efe)

Ahmet Akgül’e Göre; Ülke Sorunları ve Çözüm Yolları

(Hazırlayan: Okan Ekinci)

Ahmet Akgül’e Göre; Genel Ahlâk Esasları ve Temel İnsan Haklarına Saygı

(Hazırlayan: Fatma Betül Erişkin)

Üstat Ahmet Akgül’ün; Siyonizm Saptamaları

(Hazırlayan: Ali Çağıl)

Ahmet Akgül’e Göre; Yaratılış Sırları ve İman Unsurları

(Hazırlayan: Halil Yaman)

Ahmet Akgül’e Göre; Din İstismarcıları ve Devrim Simsarları

(Hazırlayan: Akın Cengiz)

Üstat Ahmet Akgül’e Göre; Tarikat Yozlaşması ve Tasavvuf İhtiyacı

(Hazırlayan: Abdussamet Çağıl)

Üstat Ahmet Akgül’ün; Adil Medeniyet Programları

(Hazırlayan: Osman Nuri Çelik)

Ahmet Akgül’ün; Tarih Yorumları – 2 Cilt

(Hazırlayan: Kâzım Gülfidan-Halil Altuntaş)

Üstat Ahmet Akgül’ün; İlginç Anıları ve Rüyaları

(Hazırlayan: Ramazan Yücel)

Ahmet Akgül’ün; İçtihad Perspektifi ve Orijinal Projeleri

(Hazırlayan: Abdullah Akgül)

Ahmet Akgül’ün; Hikmet Uyarıları ve Veciz Uyarlamaları

(Hazırlayan: Neslihan Bayraktar)

Üstat Ahmet Akgül Hocamızın; Tenkit (ve Tebrik) Yazıları – 2 Cilt

(Hazırlayan: Mus’ab Eryıldız-İsmail Erkut)

Ahmet Akgül’den; Siyaset ve Strateji Kuralları

(Hazırlayan: Necati Akgül-Ali Mert)

Ahmet Akgül’e Göre; Yönetme ve Liderlik Sanatı

(Hazırlayan: Yakup Gözübüyük)

Ahmet Akgül’ün Saptamalarıyla; Erbakan ve İnsanlık Davası

(Hazırlayan: Ahmet Cömert)

Ahmet Akgül’e Göre; Erdoğan ve Takımının Ayarı ve Tahribatları – 3 Cilt

(Hazırlayan: Nail Kızılkan-Sezai Kurt-Mehmet Sıtmapınar)

Ahmet Akgül’e Göre; Fetullah Gülen’in Perde Arkası

(Hazırlayan: Mehmet Akif Avcı)

Ahmet Akgül’ün Gözüyle; Farklı Kesimlerden İnsan Manzaraları – 2 Cilt

(Hazırlayan: Osman Eraydın)

Ahmet Akgül Üstadımızdan; Erbakan Hoca’ya Yönelik İthamlara Yanıtlar

(Hazırlayan: Necmettin Musa Bişkin)

Ahmet Akgül'den Kahramanlık Şiirleri (Hazırlayan: İsmet Sezgin)

Ahmet Akgül’den; Seçme Şiirler (Hazırlayan: Ömer Çağıl)

Ahmet Akgül'den Şiirler Harmanı (Hazırlayan: Orhan Yılan)

Ahmet Akgül'den Edep-İstikamet-Hikmet ve Hakikati Öğreten Şiirler

(Hazırlayan: Yalçın Gözübüyük-Erdem Kaya)

 

Hocamızın Önsözünü Yazdığı Milli Çözüm Yayınları:

Üstad Ahmet Akgül’ün Özgeçmişi ve Öğretileri

(Yakup Gözübüyük)

● Haykırış (Şiir - Ali Çağıl)

AKP Yönetimi ve Tahribat Yöntemi Sistem Tahlili ve Siyaset Tenkidi

(Nevzat Gündüz)

● Sözün Çözüme Dönüşmesi (Siyasi Fıkralar - Osman Eraydın)

● Ayar Aynası ve Nokta Atışı (Sosyal ve Siyasi Fıkralar - Erdoğan Bişkin)

Milli Çözüm Ekibinden: İlginç Rüyalar ve Manevi Uyarılar – 2 Cilt

(Hazırlayanlar: Fatma Betül Erişkin – Nail Kızılkan – Neslihan Bayraktar)

 

 

INTRODUCTION OF USTADH AHMET AKGÜL

 

Before the ADİL DÜZEN (JUST ORDER) conference at the Kyrgyzstan Arabayev University, which we were attended, an academician had introduced Ustadh Ahmet Akgül in the following way:

Ahmet Akgül is an outstanding scholar and thinker in Türkiye who amalgamate ideas of; Islamic principles and human needs, Atatürk's thoughts on change, Positive Nationalism, and social balance. He has written around 100 books, some in three volumes, all original and unique works. Ten of these books have been translated into English, Russian, Japanese, Persian, French and Arabic. He is considered the most distinguished disciple and follower of Türkiye's legendary Prime Minister Prof. Dr. Necmettin Erbakan. For about 40 years, he has participated in scientific conferences throughout Türkiye, Europe, and the Islamic world. He is a man of wisdom and a visionary who has sensed and explained significant developments in Türkiye, the region, and the world decades in advance, facing many difficulties and attacks, yet always proving to be right in the end. He is the editor in chief of the MİLLİ ÇÖZÜM MAGAZINE (A strategic magazine published in Türkiye) which closely followed by Türkiye's military and civilian senior bureaucrats, university professors, prominent writers and commentators, and state officials. Our Ustadh advocates for original ADİL DÜZEN (Just Order) programs based on reason, science, history, conscience, and the Quran, incorporating the beneficial aspects of capitalist, socialist, and liberalist systems while discarding their harmful elements. He is 74 years old and has five children. He leads a modest life, far from luxury and comfort, never accepting royalties for any of his books, magazines, articles or conferences with all expenses covered by about 40 voluntary and dedicated friends of the cause and for the sake of Allah. He maintains that it is forbidden to preach religion and knowledge for money, position, and personal gain, thus owing no favors to any group or power. Besides his nearly 105 books, our Ustadh has also prepared RELIGION and ETHICS textbooks suitable for scientific truths and the essence of Islam without adhering to any sects, for Primary School (grades 4-5), Secondary School (grades 1-2-3), High School (grades 1-2-3-4), and University (grades 1-2-3), topics often overlooked even by political parties and governments.

During our so special conversations, as his sincere students and followers, we asked him: 'How did you prepare these (over 100) books? How did you manage your time?' Our Ustadh Ahmet Akgül answered us in a way that would be an example and encouragement for us:

"1- Except for serious illness and major difficulties, for almost 60 years, I have never put off today's work until tomorrow, and even beyond that, I never attempted to delay the morning's work to the afternoon or the afternoon's to the evening. Because it was necessary not to waste my limited lifetime capital on idle pursuits, which the Quran warns against as 'LAĞVİYAT' (futile activities).

2- I never hesitated to listen to and learn from anyone who had knowledge and experience in a subject, even if they were much younger than me... or just an ordinary and simple person, because the biggest obstacle to learning and acquiring knowledge is pride and arrogance.

3- I have tried to read and understand every piece of writing and book by people, whether local or foreign, left-wing or right-wing, known or unknown to me, loved or disliked by me.

4- From these or from what I heard on TV programs and in conferences, I took notes of the information that I learned and found important, and never hesitated to write and convey them, mentioning their sources.

5- Without getting stuck on the whimsical desires and objections of my closest ones, my fellow companions, my Political Party members, those in active and competent positions... Or considering the account and favor of my personal comfort and interests, I never hid the TRUTHS that my mind and conscience found beneficial and right, nor did I wrap them in various covers to make them difficult to understand.

6- I strived to help all people whom I met on any occasion, whom I had enough closeness to drink a tea or share a traveling on a plane for an hour, to gain and enhance their moral and conscientious awareness and honor, and especially their eternal and spiritual peace. In other words, my aim was not to benefit from their position, resources and compliments, but to be beneficial to them.

7- Perhaps as a fruit and grace of these sincere goals and effortsAnd certainly, as a grace and blessing of Almighty God (Allah), thankfully, it became easy for us to read an average 700-page book in an hour or two, to read quickly, and to produce intended 10-page notes of congratulations and criticism about that book."

 

 

رسالة تعريفية لمعلمنا أحمد أكجول

قبل مؤتمر النظام العادل في جامعة قيرغيزستان أراباييف، والذي حضرناه، قدم أحد المحاضرين أستاذنا أحمد أكجول على النحو التالي: أحمد أكجول موجود في تركيا؛ إنه عالم ومثقف نادر جدًا يجمع بين المبادئ الإسلامية والمتطلبات الإنسانية، وفكر أتاتورك في التغيير والقومية الإيجابية والتوازن الاجتماعي. ألف حوالي 100 كتاب، بعضها في 3 مجلدات، وجميعها أعمال فريدة وأصيلة. 10 من الكتب؛ تمت ترجمته إلى الإنجليزية والروسية واليابانية والفارسية والفرنسية والعربية. البروفيسور الراحل، أحد رؤساء وزراء تركيا الأسطوريين. دكتور. ويعتبر من أكثر الطلاب المميزين وأتباع نجم الدين أربكان.
لقد حضر المؤتمرات العلمية في جميع أنحاء تركيا وأوروبا والجغرافيا الإسلامية منذ ما يقرب من 40 عامًا. إنه رجل حكيم تنبأ وشرح التطورات المهمة في تركيا ومنطقته والعالم قبل عقود، وتعرض للعديد من المشاكل والهجمات لهذا السبب، لكنه كان دائما على حق في النهاية. وهو رئيس تحرير مجلة الحل الوطني، التي يتابعها عن كثب كبار البيروقراطيين العسكريين والمدنيين، وأساتذة الجامعات، والكتاب والمعلقين المهمين، ومسؤولي الدولة في تركيا. ضد الأنظمة الرأسمالية والاشتراكية والليبرالية في العالم؛ فهو يحتوي على الجوانب الجيدة والمفيدة لجميعها، لكنه يترك الجوانب السيئة والضارة؛ سيدنا، الذي أعد ودافع عن برامج النظام العادل الأصلية القائمة على العقل والعلم والتاريخ والضمير والقرآن، يبلغ من العمر 74 عامًا وأب لخمسة أطفال. لا يتقاضى إتاوات أبدًا عن أي من كتبه أو مجلاته أو مقالاته أو مؤتمراته، ويعيش حياة متواضعة بعيدًا عن الترف والراحة، ويغطي نفقات كل ذلك بحوالي 40 من الرفاق المتطوعين والمخلصين في سبيل الله. المعلم الذي يدافع عن "حرمة التبشير بالعلم" وبالتالي لا يدين بالشكر لأي مركز أو حكومة. باستثناء ما يقرب من 105 من أعمال أستاذنا، حتى الأحزاب والحكومات تظل غير مبالية؛ الدين والأخلاق في المرحلة الابتدائية: 4-5، المرحلة المتوسطة: 1-2-3، المرحلة الثانوية: 1-2-3-4 والجامعة: 1-2-3، وفقاً للحقائق العلمية وجوهر الإسلام. ولكن بغض النظر عن أي طائفة، فقد أعد كتب العلم. خلال أحاديثهم المميزة جداً، كتلاميذه ومتابعيه المخلصين: "كيف أعددتم هذه (100) كتاباً يزيد عن مائة، كيف رتبتم وقتكم؟" أجاب أستاذنا أحمد أكجول على أسئلتنا كالتالي، ليكون قدوة وتشجيعًا لنا:



1- منذ ما يقرب من 60 عامًا، باستثناء الأمراض الخطيرة والصعوبات الكبيرة؛ ولم أؤجل عمل اليوم إلى الغد، كما أنني لم أحاول تأجيل عمل الصباح إلى الظهر أو عمل الظهر إلى المساء. لأنه لا ينبغي لي أن أضيع رأس مال حياتي المحدود في مساعي فارغة ومجانية يسميها القرآن الإلغاء ويحرمها

 

2- حتى لو كان شخصًا لديه معرفة وخبرة في موضوع ما، حتى لو كان أصغر منا كثيرًا... حتى لو كان شخصًا عاديًا وبسيطًا، فأنا لا أشعر بالإهانة أبدًا عند الاستماع إليه أو تعلم شيء ما، لأن أكبر عائق أمام التعلم والحصول على العلم هو الكبرياء والكبر

-3ما حصلنا عليه؛ حاولت أن أقرأ وأفهم كتابات وكتب الجميع، محليًا أو أجنبيًا، يساريًا أو يمينيًا، أعرفه أو لا أعرفه، أحبه أو أكرهه.
4- كنت أسجل المعلومات التي تعلمتها وأجد أهميتها منها أو مما سمعته في البرامج والمؤتمرات التليفزيونية، ولم أتردد قط في كتابتها ونقلها بذكر أصحابها
5- من خلال الوقوع في الرغبات والاعتراضات التعسفية من أقرب أقاربي ورفاقي وأعضاء الحزب وذوي المناصب ذات النفوذ والكفاءة... أو من منطلق حرصي على راحتي ومصالحي الشخصية، لم أخفي أبدًا الحقيقة التي قالها لي يجدها العقل والضمير نافعة ومفيدة، ولم أصعب فهمها بتغليفها بأغلفة مختلفة
6- كل الأشخاص الذين التقينا بهم في أي مناسبة وأصبحنا قريبين بما يكفي لتناول كوب من الشاي أو السفر لمدة ساعة على متن الطائرة؛ حاولت مساعدتهم على اكتساب وزيادة وعيهم الأخلاقي والضميري وكرامتهم، وخاصة سلامهم الروحي والعالمي. بمعنى آخر، كنت أهدف إلى أن أكون مفيداً له، وليس أن أستفيد من منصبه وفرصه ومجاملاته.
7- ولعل ذلك يعتبر ثمرة ومعجزة للأهداف والجهود المخلصة... وطبعا بفضل الله تعالى وفضله لا بد من قراءة كتاب ما يقارب 700 صفحة بسرعة في ساعة أو ساعتين. وتهنئة هذا الكتاب وانتقاده عمدا، والحمد لله أن إنتاج ملاحظات من 10 صفحات أصبح أسهل بالنسبة لنا.
أطيب التحيات…

YORUMLAR

Son Yorumlar
1
0
Yorumunuzu okumaktan memnuniyet duyarızx